lauantai, marraskuu 23, 2024

Gastrodonnan mustikkapiirakka ja elämä maistuu.

Meidän perheessä Gastrodonna hoitaa leipomukset ja tänään oli mustikkapiirakkapäivä. Gastrodonna on muuten melkoinen velho gluteenittoman leivonnan kanssa.
               Itse en muistanut syödessäni lainkaan että tämä on nyt gluteenitonta. Toisin on omien gluteenittomien leipomusteni kanssa, joissa maistuvat sahajauho ja epäonnistuminen.  Vaimoni, tuo Gluteeniton arkkivelhotar lupasi raottaa Salaisuuksien arkkua sen verran että resepti julkaistaan nyt tässä.

Gastrodonnan gluteeniton mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta jauhoa (Vaalea gluteeniton jauhoseos)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita
1 tlk Creme Fraichea
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistelu:            Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri hyvin vaahdoksi, niin pitkään että sokeri on miltei sulanut rasvaan. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon. 
           Voitele torttuvuoka.  Painele taikina nuolijalla vuoan pohjalle ja reunoille. Pidä huolta ettei pohja jää liian ohueksi. Levitä mustikat torttupohjalle. Sekoita Creme Fraiche, muna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Kaada täyte marjojen päälle ja levitä varovasti.
Valmistus:Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia. 

Viljattoman oraakkelinsa jumalaisesta visiosta muistiin merkitsi Gastrodontti. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän