Meidän perheessä Gastrodonna hoitaa leipomukset ja tänään oli mustikkapiirakkapäivä.
Gastrodonna on muuten melkoinen velho gluteenittoman leivonnan kanssa.
Itse en muistanut syödessäni lainkaan että tämä on nyt gluteenitonta. Toisin on omien gluteenittomien leipomusteni kanssa, joissa maistuvat sahajauho ja epäonnistuminen. Vaimoni, tuo Gluteeniton arkkivelhotar lupasi raottaa Salaisuuksien arkkua sen verran että resepti julkaistaan nyt tässä.
Gastrodonnan gluteeniton mustikkapiirakka
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta jauhoa (Vaalea gluteeniton jauhoseos)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
1 tlk Creme Fraichea
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistelu: Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri hyvin vaahdoksi, niin pitkään että sokeri on miltei sulanut rasvaan. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon.
Voitele torttuvuoka. Painele taikina nuolijalla vuoan pohjalle ja reunoille. Pidä huolta ettei pohja jää liian ohueksi. Levitä mustikat torttupohjalle. Sekoita Creme Fraiche, muna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Kaada täyte marjojen päälle ja levitä varovasti.
Valmistus:Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
Viljattoman oraakkelinsa jumalaisesta visiosta muistiin merkitsi Gastrodontti.