lauantai, huhtikuu 27, 2024

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit:

1 annos gluteenitonta tuorepastaa

Täyte:

  • 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 2 dl raastettua parmesanjuustoa
  • 1 muna2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • tuoreeltaan rouhittua mustapippuria

Salviakastike:

  • 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna
  • 2 rkl parmesanraastetta
  • 75g voita
  • 1tl sitruunamehua

Tarjoiluun:

  • tuoretta parmesanraastetta

Valmistus:

1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen tuntia. Sillä aikaa valmista täyte.

2. Huuhtele pinaatit ja poista kovat kannat. Kiehauta pinaatit kattilassa kiehuvassa vedessä, valuta ja kun sormet kestää, silppua pieneksi. Raasta kulhoon ricotta ja parmesan sekä lisää seokseen muna. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne juusto- munaseokseen. Lisää pienitty pinaatti täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Jaa levännyt taikina neljään osaan. Kauli tai veivaa pastakoneella taikina pitkiksi, ohuiksi levyiksi. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5 cm:n välein. Kostuta täytteiden välit vedellä, käännä toinen puoli taikinasta kanneksi ja painele taikinalevyt täytteiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinaleikkurilla neliöiksi ja varmista reunat ovat tiiviit. Niihin ei saa jäädä koloja. Varsinkin gluteenittoman taikinan kanssa tämä on hermoja raastavin osuus. Meidän taloudessamme Gastrodonna on pastamestari.

4. Keitä suolatussa vedessä muutama ravioli kerrallaan, noin 4–7 minuuttia. Nostele raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä kannen alla tai uunissa miedolla lämmöllä.

5. Valmista salvia-voikastike. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu salvia. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes voi saa hieman väriä. Lisää sitruunamehu tuomaan raikkautta.

6. Annostele raviolit lautasille, valele kastiketta päälle ja raasta päälle vielä parmesaania. Pirskottele vielä sitruunamehua päälle. 

Kuva: Wikimedia Commons

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...

Linssi-tomaattikeitto (4:lle)

Tätä keittoa tehtiin Gastrotintin nimenantojuhlassa 10 litran kattilallinen ja hyvää tuli, mutta chili jota keitossa käytettiin oli lajiltaan Fatalii ja soppa oli sitten melkoisen tulista ja osa vieraista hikoili silmiinpistävästi. Joku lohkaisikin että paras...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän