- 50g basilikanlehtiä (Genovalaisia tietysti)
- oliiviöljyä (Ligurialaista tietysti)
- 6rkl Parmeggiano Reggiano tai Grana Padano – juustoraastetta
- 2rkl Pecorino Romano – juustoraastetta
- 2 valkosipulinkynttä (voi jättää pois)
- 1rkl pinjansiemeniä (Välimeren alueelta)
Sitten käsivoimat peliin, sillä virallinen Pesto Genovese tehdään huhmareessa.
Valmistus:
Jauha huhmareessa suola ja valkosipuli tasaiseksi tahnaksi. Lisää basilikaa kourallinen kerrallaan ja jauha pyörivällä liikkeellä kunnes kourallinen on jauhautunut tahnaksi. Kuitenkin pitää olla hellä basilikalle etteivät eteeriset öljyt liikaa kärsi siitä. Lisää pinjansiemenet ja jauha kunnes seos on tasaista. Lisää juustot ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljyä vähän kerrallaan samalla sekoittaen kunnes peston koostumus on täydellinen.