Tämä resepti sai nimen ”Kuolemansynti”. Docventuresin Lihaton lokakuu-blogimaratonin aikana. Perheessä nimi on jäänyt elämään ja Gastrodonnan kanssa saatamme ehdottaa viikon ruokalistalle Kuolemansyntiä ja lapset pitävät tätä hyvänä ajatuksena. Koulussa voi tietysti tulla sanomista jos lapset kertovat lempiruuakseen ”kuolemansynnin”. Ompahan ammattipedagogeille ihmeteltävää.
- 500g makaronia
- 500g naudan paistijauhelihaa
- oliiviöljyä.
- 1 sipuli
- 4 kynttä valkosipulia
- 1rkl tomaattipyrettä
- 1rkl soijakastiketta
- 1rkl riistafondia
- 2rkl aurinkokuivattua tomaattia
- ½tl savupaprikaa
- 1tl suolaa
- mustapippuria.
- 1tl kuivattua oreganoa
- 1tl kuivattua basilikaa
- 3 kananmunaa
- 5dl maitoa
- 2dl kuohukermaa
- 2 tomaattia
- 100g vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa.
- 200g mozzarellaa
Valmistelu:
Pilko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kananmunat, 1tl suolaa, maito ja kerma. Vispaa tasaiseksi.
Viipaloi tomaatit. Kuutioi Koskenlaskija.
Valmistus:
Keitä makaronit. Makaronien kiehuessa, kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyre, soijakastike ja 1rkl riistafondia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta savupaprikalla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Kaada valutetut makaronit vuokaan. Lisää jauhelihaseos vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Tunge Koskenlaskijakuutiot laatikkoon muutaman sentin syvyyteen. Kaada kerma-maito-muna seos tasaisesti vuokaan. Päällystä laatikko tomaattisiivuilla. Ripottele mozzarella laatikon päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.