perjantai, huhtikuu 19, 2024

Lihamakaronilaatikko eli ”Kuolemansynti”

Tämä resepti sai nimen ”Kuolemansynti”. Docventuresin Lihaton lokakuu-blogimaratonin aikana. Perheessä nimi on jäänyt elämään ja Gastrodonnan kanssa saatamme ehdottaa viikon ruokalistalle Kuolemansyntiä ja lapset pitävät tätä hyvänä ajatuksena. Koulussa voi tietysti tulla sanomista jos lapset kertovat lempiruuakseen ”kuolemansynnin”. Ompahan ammattipedagogeille ihmeteltävää.

  • 500g makaronia
  • 500g naudan paistijauhelihaa
  • oliiviöljyä.
  • 1 sipuli
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1rkl tomaattipyrettä
  • 1rkl soijakastiketta
  • 1rkl riistafondia
  • 2rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • ½tl savupaprikaa
  • 1tl suolaa 
  • mustapippuria.
  • 1tl kuivattua oreganoa
  • 1tl kuivattua basilikaa
  • 3 kananmunaa
  • 5dl maitoa
  • 2dl kuohukermaa
  • 2 tomaattia
  • 100g vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa.
  • 200g mozzarellaa

Valmistelu:
Pilko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kananmunat, 1tl suolaa, maito ja kerma. Vispaa tasaiseksi.
Viipaloi tomaatit. Kuutioi Koskenlaskija.

Valmistus: 
Keitä makaronit. Makaronien kiehuessa, kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyre, soijakastike ja 1rkl riistafondia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta savupaprikalla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä.          Kaada valutetut makaronit vuokaan. Lisää jauhelihaseos vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Tunge Koskenlaskijakuutiot laatikkoon muutaman sentin syvyyteen. Kaada kerma-maito-muna seos tasaisesti vuokaan. Päällystä laatikko tomaattisiivuilla. Ripottele mozzarella laatikon päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän