1 salottisipuli silputtuna
1 tuore sitruunaruohon varsi tai 3rkl valmista sitruunaruohotahnaa.
1-2 punaista chiliä tai ½-1tl cayenne pippuria tai 2-3tl sriracha chilikastiketta
4 kynttä valkosipulia
5 cm galangalia tai inkivääriä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl jauhettua jeeraa
3/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl jauhettua valkopippuria
2 rkl kalakastiketta tai vegeille soijakastiketta
1 tl katkaraputahnaa tai vegeille ”Thai golden mountain” kastiketta. (molemmat löytyvät etnisistä kaupoista kalakastikkeen seutuvilta. Tai näin minulle on kerrottu, en ole Golden mountainia koskaan ostanut. On jotain fermentoitua soijakastiketta)
1 tl sokeria
1,5-2 rkl chili jauhetta maun sietokyvyn mukaan
3 rkl kookoskermaa. Just sen verran ettei tehosekoitin hyydy.
2 rkl limettimehua
Sekoita blenderissä tahnaksi. Lisää kookoskermaa vain sen verran että terät pysyy liikkeessä. Tarkista maku. Jos kaipaa suolaa, lisää kalakastiketta, jos on liian hapan lisää sokeria, jos kaipaat happamuutta, lisää limettimehua. Säilyy ilmatiiviisti säilöttynä jääkaapissa 3 viikkoa.