Tässä ihana nuudeliruoka. Riisinuudeleista tehtynä sopii Gastrodonnallekin. Riisinuudeleista tehdään Thaimaassa enemmän kuin vehnäpohjaisista nuudeleistä. Kasvisversion tästä saa korvaamalla katkaravut kiinteällä tofulla joka on marinoitu inkiväärin, soijan ja sweet chilin seoksessa yön yli ja korvaamalla kalakastikkeen tummalla soijakastikeella.
- 225g leveitä riisinuudeleita
- 2 limetin mehu
- 2rkl kalakastiketta
- 2rkl fariinisokeria
- 2rkl öljyä
- 2 kynttä valkosipulia
- 2 kevätsipulia
- 2 tuoretta punaista chiliä
- 200g katkaravunpyrstöjä
- 2 kananmunaa
- 115g pavunversoja
- 100g paahdettuja maapähkinöitä
- 4rkl tuoretta thaibasilikaa silputtuna
- 1 limetti
Valmistelu:
Liota nuudeleita kuumassa vedessä 15-20 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin ja siirrä sivuun. Yhdistä kalakastike, limetin mehu ja fariinisokeri pienessä kulhossa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Hienonna valkosipulin kynnet ja kevätsipulit. Poista chileistä siemenet ja hienonna ne.
Valmistus:
Kuumenna öljy wokissa ja kuullota ravunpyrstöjä kunnes ne ovat ruskettuneet nätisti. Nosta ne pois pannusta etteivät sitkisty. Kuullota wokissa valkosipulin kynnet, kevätsipulit ja chilit. Lisää nuudelit, sekoita ja kuumenna pari kolme minuuttia.
Riko kananmunat pieneen kulhoon ja vatkaa kevyesti. Siirrä wokissa muut ainekset vähän syrjään ja kaada munat pannun keskelle. Anna hyytyä hetki, sekoita kaikki ainekset keskenään nostellen niitä pannussa. Hauduta 5 minuuttia. Lisää pavunversot, kalakastike-limettimehuseos sekä paahdetut ja rouhitut maapähkinät. Lisää lopuksi ruskistetut ravunpyrstöt. Kuumenna ja sekoita nostellen.
Tarjoilu:
Nosta tarjoiluvadille ja koristele limettilohkoilla ja tuoreella thaibasilikalla tai sitruunaruohon varsilla.