lauantai, marraskuu 23, 2024

Char siu possu

Liha

  • 1-1.5kg possun kasslerpaisti
  • Marinadi
  • 2rkl muscovado-siirappia
  • 2rkl hoisin-kastiketta
  • 2rkl soijakastiketta
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 2.5cm pätkä inkivääriä (perusmitta eli peukalonpää)
  • 2tl kiinalaista viismaustetta
  • 2rkl Shaoxing-viiniä (tai kuivan sherryn ja saken sekoitusta)
  • (1tl chilihiutaleita jos haluat tulista. Tulisuus on enemmän sichuanin kuin kantonin keittiön juttu.)
  • (jos haluaa autenttisen kiinalaisen meiningin, pari tippaa punaista elintarvikeväriä. Itse en käytä)

Glasyyri:

  • 2rkl muscovadosiirappia
  • loppu marinadi

Valmistelu:

Marinoi possu. Leikkaa kassler n.5cm siivuiksi. Pilko valkosipuli ja inkivääri karkeasti. Sekoita marinadin ainekset kulhossa tai jättikokoisessa minigrip-pussissa. Heitä kasslerinsiivut pussiin ja puristele pussia niin että possu on tasaisesti marinadin peittämä. Marinoi 24 tuntia jääkaapissa.

Valmistus:

Poista possu jääkaapista huoneenlämpöön lämpiämään. Jos käytät grilliä, valmistele grilli mietoon n.160 asteen suoraan kypsennykseen Ravistele ylimääräinen marinadi possusta ja siivilöi valkosipuli ja inkivääri pois marinadista. Kiehauta marinadinloppu kattilassa ja lisää vielä pari ruokalusikallista muscovado-siirappia. Tällä glasyyrilla char siusta tulee ihanaa makeantahmeaa syntiä.

Grillissä:

Paista char siuta ensin 15 minuuttia toiselta puolelta, käännä ja paista toiselta puolelta vielä n.10minuuttia. Tarkista lihalämpömittarilla possun sisälämpötila. Jos ei ole 62°C, pidä liha grillissä niin kauan että on. Sen jälkeen sudi glasyyria pintaan neljä, viisi kertaa käännellen lihaa about minuutin välein ettei paisti pala. Kun char siu näyttää tahmealta, kulmistaan vähän kärähtäneeltä ja ihanalta, se on valmis. Anna levätä lautasella vielä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Uunissa:

Lämmitä uuni 200°C ja laita paisti ritilälle. Ritilän alle kannattaa virittää pelti jolla on foliota. Vesipellistä nousee liikaa kosteutta että paistiin saisi hyvän pinnan. Kypsennä possua 20 minuuttia toiselta puolelta, käännä ja paista toiset 20 minuuttia. Viimeisen vartin aikana käännä ja glaseeraa kolmen minuutin välein. Tarkista sisälämpö 62°C. Lopuksi voit vielä kääntää grillivastukset päälle ja lämpötilan kaakkoon minuutiksi, jotta char siun kulmat saavat vähän kaarnaa pintaan. Kuuluu olennaisesti char siuhun. Kun liha on valmis, anna levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

2 KOMMENTIT

  1. Tein juuri tänään char siuta ja hyvää tuli kuten tavallisesti. Ensi kerralla aion tehdä sinun ohjeesi mukaan ja laittaa tuotamuscovadosiirappia hunajan sijaan. Kysyisin että mitä tarkoittaa että pellille laitetaan foliota. Laitetaanko se veden päälle? Mielenkiintoinen blogi sinulla.

    • Itse laitan folion muutaman kerran taitettua foliota pellille ritilän alle ihan ilman vettä koska se eristää putoavan rasvan ja ylimääräisen marinadin kuumasta pellistä eikä ala savuttaa niin pahasti. Vettä käyttäisin muuten, mutta uunipelliltä haihtuva vesi on rapean kaarnapinnan vihollinen. Kosteus tekee pinnasta vähän sitkeän.

      Hauska yhteensattuma. Itse teen tänään char siuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän