Raviolit:
1 annos gluteenitonta tuorepastaa
Täyte:
- 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 2 dl raastettua parmesanjuustoa
- 1 muna2 valkosipulinkynttä
- ripaus suolaa
- tuoreeltaan rouhittua mustapippuria
Salviakastike:
- 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna
- 2 rkl parmesanraastetta
- 75g voita
- 1tl sitruunamehua
Tarjoiluun:
- tuoretta parmesanraastetta
Valmistus:
1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen tuntia. Sillä aikaa valmista täyte.
2. Huuhtele pinaatit ja poista kovat kannat. Kiehauta pinaatit kattilassa kiehuvassa vedessä, valuta ja kun sormet kestää, silppua pieneksi. Raasta kulhoon ricotta ja parmesan sekä lisää seokseen muna. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne juusto- munaseokseen. Lisää pienitty pinaatti täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jaa levännyt taikina neljään osaan. Kauli tai veivaa pastakoneella taikina pitkiksi, ohuiksi levyiksi. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5 cm:n välein. Kostuta täytteiden välit vedellä, käännä toinen puoli taikinasta kanneksi ja painele taikinalevyt täytteiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinaleikkurilla neliöiksi ja varmista reunat ovat tiiviit. Niihin ei saa jäädä koloja. Varsinkin gluteenittoman taikinan kanssa tämä on hermoja raastavin osuus. Meidän taloudessamme Gastrodonna on pastamestari.
4. Keitä suolatussa vedessä muutama ravioli kerrallaan, noin 4–7 minuuttia. Nostele raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä kannen alla tai uunissa miedolla lämmöllä.
5. Valmista salvia-voikastike. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu salvia. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes voi saa hieman väriä. Lisää sitruunamehu tuomaan raikkautta.
6. Annostele raviolit lautasille, valele kastiketta päälle ja raasta päälle vielä parmesaania. Pirskottele vielä sitruunamehua päälle.
Kuva: Wikimedia Commons