Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain kaunis muisto.
- 300g tuoretta pinaattia
- 2 salottisipulia
- 2-4 kynttä valkosipulia
- 1litra kana- tai kasvislientä
- 2dl kermaa
- öljyä tai voitasuolaa ja pippuria
- muskottipähkinää
- loraus juoksevaa hunajaa
- 4 keitettyä kananmunaa
- (pari voissa paistettua parsaa per syöjä)
1. Huuhtele pinaatti. Poista pinaatista kovat kannat ja silppua pieneksi.
2. Keitä kananmunat.
3. Tee kana- tai kasvisliemi.
4. Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi kattilassa.
5. Lisää liemi ja pinaatti, kiehauta. Hauduta kannen alla matalassa lämmössä noin 10min.
6. Lisää kerma ja hauduta vielä noin 5min.(Jos kaipaa paksua pinaattikeittoa, suurusta maizenalla)
7. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
8. Aateloi hunajalla.
Tarjoile keitetyn kananmunan ja paistetun parsan kanssa.