Helppo bataattisosekeitto valmistuu näin. Ajattelin että tämä syntyy kaapissa olevista aineksista ettei kauppaankaan tarvitse lähteä, mutta voi. Puolikas paketillinen Koskenlaskijaa minkä olin ajatellut käyttää oli mennyt pahaksi ja oli improvisoitava Välimeren suuntaan. Yhtäkkiä ruoka ei ollutkaan niin arkista kuin olin ajatellut.
- 1sipuli
- 3 kynttä valkosipulia.
- 1 bataatti
- pari porkkanaa
- pari perunaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½tl savupaprikajauhetta
- Vettä
- kasvisliemikuutio
- Kuohukermaa
- n. 50g parmesaanijuustoa
- 2 rkl Aurinkokuivattu tomaatti – tuorejuustoa
- suolaa
- pippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistelu:
Kuori juurekset. Kuutioi ne siten että porkkana pienimmäksi, sitten peruna ja lopulta bataatti isoina paloina. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Karkea silppu riittää.
Valmistus:
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa kunnes läpi kuultaa. Lisää juurekset, aurinkokuivattu tomaatti ja savupaprikajauhe. Pyörittele kuutioita hetki kattilassa. Lisää kasvisliemikuutio ja vettä niin että juurekset peittyvät juuri ja juuri.
Hauduta kannen alla kypsiksi n.20 minuuttia riippuen juuresten koosta. Soseuta sauvasekoittimella. (tai blenderillä) Lisää juustot pienissä erissä ja sekoita niin että juusto sulaa keittoon. Jos keitto on liian tönkköä, laimenna kuohukermalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele basilikalla.