Polenta joka tavallisesti maistuu lähinnä mannapuurolta muuttuu ihan eri luokan lisukkeeksi tällä reseptillä.
- 7,5dl kasvislientä
- 1,5dl polentaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl vastaraastettua mustapippuria
- 100g raastettua parmesaania
- 2 rkl voita
Valmistelu:
Tee kasvisliemi. Raasta parmesaani.
Valmistus:
Kuumenna kasvisliemi syvässä pannussa. Kun liemi alkaa kuplia, pudota lämpötila kakkoselle. Kaada polentajauhot hitaasti ja varovasti liemeen samaan aikaan vispilällä hämmentäen ettei polentaan tule paakkuja. Vaiha puukauhaan, lisää suola ja pippuri ja sekoita pohjaa myöten jatkuvasti 5-10 minuuttia kunnes seos paksuuntuu. Nosta pannu liedeltä ja sekoita voi ja parmesaani polentaan. Kaada puuro vedellä huuhdeltuun vuokaan ja anna jäähtyä. Kun polenta on jähmettynyt, leikkaa se 10x10cm neliöiksi ja ne puolestaan vielä kulmasta kulmaan kolmioiksi.