lauantai, marraskuu 23, 2024

Parmesaanipolenta

Polenta joka tavallisesti maistuu lähinnä mannapuurolta muuttuu ihan eri luokan lisukkeeksi tällä reseptillä.

  • 7,5dl kasvislientä
  • 1,5dl polentaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vastaraastettua mustapippuria
  • 100g raastettua parmesaania
  • 2 rkl voita

Valmistelu:
Tee kasvisliemi. Raasta parmesaani.

Valmistus:
Kuumenna kasvisliemi syvässä pannussa. Kun liemi alkaa kuplia, pudota lämpötila kakkoselle. Kaada polentajauhot hitaasti ja varovasti liemeen samaan aikaan vispilällä hämmentäen ettei polentaan tule paakkuja. Vaiha puukauhaan, lisää suola ja pippuri ja sekoita pohjaa myöten jatkuvasti 5-10 minuuttia kunnes seos paksuuntuu. Nosta pannu liedeltä ja sekoita voi ja parmesaani polentaan. Kaada puuro vedellä huuhdeltuun vuokaan ja anna jäähtyä. Kun polenta on jähmettynyt, leikkaa se 10x10cm neliöiksi ja ne puolestaan vielä kulmasta kulmaan kolmioiksi. 

Katso myös

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Tomaatti-mozzarellasandwich (Överiversio)

Niin siis tämä ihan tavallisen näköinen leipä muuttuu tavattoman hyväksi kun peston ja majoneesin tekee kotona. Tietysti jos tekee leivänkin itse, se muuttuu vielä paremmaksi, mutta jauhopeukaloni nyrjähtävät pelkästä ajatuksesta. Jätän gluteenittoman leivonnan Gastrodonnalle. 4...

Piemontelainen agnolotti herne-vuohenjuustotäytteellä

Täyte:3rkl kuohukermaa1 rkl sokeria1 kynsi valkosipulia murskattuna½tl suolaa½tl vastajauhettua mustapippuria300g pakasteherneitä75g vuohenjuustoa2rkl mascarponejuustoa2tl tuoretta timjamia silputtuna Piemontelainen tuorepastataikina: (Gluteeniton vaihtoehto löytyy täältä: Gluteeniton tuorepasta) reilu 4dl vehnäjauhoja1.5tl suolaa6 kananmunan keltuaista1 kokonainen muna1.5tl oliiviöljyäabout 2 rkl vettä150g voita tuoretta timjamia...

Fettuccinea tryffeleillä ja parmesaanilla

Todella nopea, järjettömän hyvänmakuinen ja naurettavan kallis ruoka. Ei oikein sovi opiskelijabudjettiin ja mustia tryffeleitä on muutenkin hankala saada Suomesta. Jos kuitenkin jostain järjestyy pari ylimääräistä tartufo nero Pregiato di Norciaa tai jos kotona on tryffelisika,...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän