perjantai, maaliskuu 29, 2024

Farfallea ja sitruunaista cashew-pestoa kirsikkatomaateilla

Niinkuin parhaat pastat yleensä ovat, tämäkin on helppo, nopea ja herkullinen. Peston tekeminen itse ei ole lainkaan vaikeaa, vaatii vain vähän viitsimistä ja supermarketin eineslokeron ulkopuolelle uskaltautumista.

  • 350g farfalle-pastaa (gluteenittomia farfalleja)
  • 1.5dl extra virgin oliiviöljyä
  • 800g  kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • hyppysellinen sokeria
  • loraus balsamicoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 100g cashew-pähkinöitä (paahdettuina)
  • 100g parmesaania raastettuna
  • 2 kynttä valkosipulia
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori
  • oliiviöljyä.

Valmistelu:
Kuori valkosipuli. Halkaise tomaatit. Raasta parmesaani. Saksi persilja ja basilika pienemmäksi. Laita tomaatit kulhoon ja lisää kaksi ruokalusikallista öliiviöljyä, loraus balsamicoa, hyppysellinen sokeria ja mustapippuria ja sekoita hyvin.

Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi ja suolaa reilusti. Lado tomaatit uunipellille ja uuniin paahtumaan noin 12. minuutiksi, tai kunnes kuori alkaa rypistyä. Laita farfallet kiehumaan. Tee tässä välissä pesto. Tunge yrtit, valkosipuli, pähkinät, sitruunamehu ja parmesaaniraaste blenderiin. Samalla kun blendaat, lisää loppu öljy norona koneeseen. Kun pesto on soseena, mausta suolalla ja pippurilla.

Kun farfallet ovat sopivan al dente, valuta hyvin ne, mutta älä huuhtele. Kaada tarjoiluastian pohjalle loraus oliiviöljyä ja sekoita pasta, pesto ja tomaatit uunista keskenään tarjoiluastiassa. Raasta tai vuole vielä päälle parmesaania koristeeksi ja pieneen kippoon pöydässä lisättäväksi.
     

Alkuperäisestä Rachel Rayn reseptistä modattu.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän