Niinkuin parhaat pastat yleensä ovat, tämäkin on helppo, nopea ja herkullinen. Peston tekeminen itse ei ole lainkaan vaikeaa, vaatii vain vähän viitsimistä ja supermarketin eineslokeron ulkopuolelle uskaltautumista.
- 350g farfalle-pastaa (gluteenittomia farfalleja)
- 1.5dl extra virgin oliiviöljyä
- 800g kirsikkatomaatteja puolitettuna
- hyppysellinen sokeria
- loraus balsamicoa
- mustapippuria
- suolaa
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 ruukku basilikaa
- 100g cashew-pähkinöitä (paahdettuina)
- 100g parmesaania raastettuna
- 2 kynttä valkosipulia
- ½ sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori
- oliiviöljyä.
Valmistelu:
Kuori valkosipuli. Halkaise tomaatit. Raasta parmesaani. Saksi persilja ja basilika pienemmäksi. Laita tomaatit kulhoon ja lisää kaksi ruokalusikallista öliiviöljyä, loraus balsamicoa, hyppysellinen sokeria ja mustapippuria ja sekoita hyvin.
Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi ja suolaa reilusti. Lado tomaatit uunipellille ja uuniin paahtumaan noin 12. minuutiksi, tai kunnes kuori alkaa rypistyä. Laita farfallet kiehumaan. Tee tässä välissä pesto. Tunge yrtit, valkosipuli, pähkinät, sitruunamehu ja parmesaaniraaste blenderiin. Samalla kun blendaat, lisää loppu öljy norona koneeseen. Kun pesto on soseena, mausta suolalla ja pippurilla.
Kun farfallet ovat sopivan al dente, valuta hyvin ne, mutta älä huuhtele. Kaada tarjoiluastian pohjalle loraus oliiviöljyä ja sekoita pasta, pesto ja tomaatit uunista keskenään tarjoiluastiassa. Raasta tai vuole vielä päälle parmesaania koristeeksi ja pieneen kippoon pöydässä lisättäväksi.
Alkuperäisestä Rachel Rayn reseptistä modattu.