Todella nopea, järjettömän hyvänmakuinen ja naurettavan kallis ruoka. Ei oikein sovi opiskelijabudjettiin ja mustia tryffeleitä on muutenkin hankala saada Suomesta. Jos kuitenkin jostain järjestyy pari ylimääräistä tartufo nero Pregiato di Norciaa tai jos kotona on tryffelisika, suosittelen kokeilemaan tätä ainakin kerran elämässä. Tampereelta tryffeliä löytyy muun muassa Culinaria keittiöelämää-kaupasta Laukontorin nurkilta.
2rkl merisuolaa
500g fettuccine-tuorepastaa
80g voita sulatettuna
50g raastettua parmesaania
1-2 mustaa tryffeliä
Valmistelu:
Sulata voi. Lämmitä tarjoilukulho. Raasta parmesaani.
Valmistus:
Lataa iso kattilallinen vettä kiehumaan ja laita suola keitinveteen. Kun vesi kiehuu iloisesti rolottaen, lisää fettuccine ja keitä hämmentäen 2 minuuttia. Ota talteen pari kauhallista keitinvettä ja valuta pasta. Kippaa pasta tarjoiluastiaan, kaada päälle juustoraaste ja sulatettu voi. Kääntele pastaa varovasti kulhossa että ainekset sekoittuvat. Jos pasta näyttää liian kuivalta, lisää tarvittaessa keitinvettä lusikallinen kerrallaan. Raasta tryffelit suoraa pastan päälle ja sekoita uudelleen tasaisen tryffeliyden saavuttamiseksi.
Tarjoile välittömästi.
Fettucine voidaan myös tehdä gluteenittomasta pastasta.
(resepti modattu Michele Scicolonen Essentials of Italian Cooking-kirjasta)