lauantai, marraskuu 23, 2024

Fettuccinea tryffeleillä ja parmesaanilla

Todella nopea, järjettömän hyvänmakuinen ja naurettavan kallis ruoka. Ei oikein sovi opiskelijabudjettiin ja mustia tryffeleitä on muutenkin hankala saada Suomesta. Jos kuitenkin jostain järjestyy pari ylimääräistä tartufo nero Pregiato di Norciaa tai jos kotona on tryffelisika, suosittelen kokeilemaan tätä ainakin kerran elämässä. Tampereelta tryffeliä löytyy muun muassa Culinaria keittiöelämää-kaupasta Laukontorin nurkilta.


Tämä ei ole kivi. Tämä on tryffeli.

2rkl merisuolaa 
500g fettuccine-tuorepastaa
80g voita sulatettuna 
50g raastettua parmesaania
1-2 mustaa tryffeliä

Valmistelu:
Sulata voi. Lämmitä tarjoilukulho. Raasta parmesaani.

Valmistus:

Lataa iso kattilallinen vettä kiehumaan ja laita suola keitinveteen. Kun vesi kiehuu iloisesti rolottaen, lisää fettuccine ja keitä hämmentäen 2 minuuttia. Ota talteen pari kauhallista keitinvettä ja valuta pasta. Kippaa pasta tarjoiluastiaan, kaada päälle juustoraaste ja sulatettu voi. Kääntele pastaa varovasti kulhossa että ainekset sekoittuvat. Jos pasta näyttää liian kuivalta, lisää tarvittaessa keitinvettä lusikallinen kerrallaan. Raasta tryffelit suoraa pastan päälle ja sekoita uudelleen tasaisen tryffeliyden saavuttamiseksi. 
Tarjoile välittömästi.

Fettucine voidaan myös tehdä gluteenittomasta pastasta.

(resepti modattu Michele Scicolonen Essentials of Italian Cooking-kirjasta)

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän