- 500g makaronia
- 1,5dl soijarouhetta
- 3dl kasvislientä
- oliiviöljyä.
- 1 sipuli
- 4 kynttä valkosipulia
- 1rkl tomaattipyrettä
- 1rkl soijakastiketta
- 1dl pakasteherneitä
- 1dl aurinkokuivattua tomaattia
- ½tl savupaprikaa
- 1tl suolaa
- mustapippuria.
- 1tl kuivattua oreganoa
- 1tl kuivattua basilikaa
- 3 kananmunaa
- 5dl maitoa
- 2dl kuohukermaa
- 2 tomaattia
- 100g vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa.
- 200g mozzarellaa
Valmistelu:
Pilko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kananmunat, 1tl suolaa, maito ja kerma. Vispaa tasaiseksi.
Viipaloi tomaatit. Kuutioi Koskenlaskija.
Valmistus:
Keitä makaronit. Laita makaronien keittyessä soijarouhe kiehumaan kasvisliemeen herneiden kanssa. Kun soijarouheesta on puolet nesteestä haihtunut, kuumenna pannussa oliiviöljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattipyre ja soijakastike ja sekoita pyre sipuleihin. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Älä unohda makaroneja, valuta kun aika on al dente. Kun soijakattilasta on kaikki neste haihtunut, kippaa soijat ja herneet pannuun ja paista hetki. Lisää yrtit pannuun. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada valutetut makaronit vuokaan. Lisää soijaseos vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Työnnä Koskenlaskijakuutiot laatikkoon muutaman sentin syvyyteen. Kaada kerma-maito-muna seos tasaisesti vuokaan. Päällystä laatikko tomaattisiivuilla. Viimeiseksi ripottele mozzarella laatikon päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.