lauantai, marraskuu 23, 2024

Massaman-currytahna

Massaman-currytahna

  • 15 kuivattua punaista chiliä
  • 1rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 1tl jeeransiemeniä jauhettuna
  • 1 kanelitanko jauhettuna
  • 3 neilikkaa jauhettuina
  • 4 kokonaista mustapippuria jauhettuna
  • 5 isoa kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 3 pientä salottisipulia hienonnettuna
  • 2tl katkaraputahnaa (etnisestä kaupasta)
  • 3tl sitruunaruohotahnaa
  • 1tl galangaltahnaa
  • 1 tl kalakastiketta

Valmistelu:

          Liota chiliä kymmenisen minuuttia ja poista siemenet. Paahda mausteet kuivassa kuumassa pannussa kunnes tuoksu alkaa nousta. Jauha morttelissa jauheeksi tai surauta tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja jauha tasaiseksi tahnaksi.

Säilyy jääkaapissa 3-4 viikkoa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän