Massaman-currytahna
- 15 kuivattua punaista chiliä
- 1rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
- 1tl jeeransiemeniä jauhettuna
- 1 kanelitanko jauhettuna
- 3 neilikkaa jauhettuina
- 4 kokonaista mustapippuria jauhettuna
- 5 isoa kynttä valkosipulia hienonnettuna
- 3 pientä salottisipulia hienonnettuna
- 2tl katkaraputahnaa (etnisestä kaupasta)
- 3tl sitruunaruohotahnaa
- 1tl galangaltahnaa
- 1 tl kalakastiketta
Valmistelu:
Liota chiliä kymmenisen minuuttia ja poista siemenet. Paahda mausteet kuivassa kuumassa pannussa kunnes tuoksu alkaa nousta. Jauha morttelissa jauheeksi tai surauta tehosekoittimella. Lisää loput aineet ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
Säilyy jääkaapissa 3-4 viikkoa.