- 2 salottisipulia silputtuna
- 1 tuore sitruunaruohon varsi tai 3rkl valmista sitruunaruohotahnaa.
- 1-2 keltaista chiliä tai korvaa 1tl:lla kuivattua chilimurskaa
- ½-1 sitruunaruohon varsi tai 2-3 rkl sitruunaruohotahnaa
- 5 cm galangalia tai inkivääriä siivutettuna
- 4 kynttä valkosipulia
- 1 tl jauhettua jeeraa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jeeraa kokonaisena
- 1/4 tl kanelia
- 2 rkl kalakastiketta
- 1/2 tl katkaraputahnaa etnisestä kaupasta
- 1 tl kurkumaa
- 1/3 tl valkopippuria
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl limettimehua
- 1 rkl ketsuppia tai 1rkl tomaattipyrettä + 1tl sokeria
- 3 rkl kookoskermaa. Sen verran ettei blenderi hyydy.
Sekoita blenderissä tahnaksi. Lisää kookoskermaa vain sen verran että terät pysyy liikkeessä. Tarkista maku. Jos kaipaa suolaa, lisää kalakastiketta, jos on liian hapan lisää sokeria, jos kaipaat happamuutta, lisää limettimehua. Säilö jääkaappiin ilmatiivisti, säilyy kolme viikkoa.