Eilistä tomaattikastiketta kului ranskalaisiin ja kasvispihveihin sen verran vähän, että tässä hyvä syy tehdä pastaa sen kaveriksi. Tomaattipohja on sen verran neutraali että sitä voi helposti varioida moneen suuntaan. Tekstuurin kannalta olisi ehkä ollut järkevämpää jättää eilen kastike soseuttamatta, mutta nyt asian voi korjata valitsemalla sellainen pasta joka imee kastiketta mahdollisimman paljon. Spaghetti sopii erinomaisesti, kun vaan muistaa olla huuhtelematta, jotta kastike tarttuu pastan tärkkelykseen. Toinen mitä suosittelen on gnocchit-mallilla suomessa myytävä simpukkapasta, niihin saa jemmattua vaikka kokonaisen keiton.
- 6 dl valmista tomaattikastikepohjaa
- 1prk sardelleja
- 1 dl kalamata-oliiveja siivutettuina
- 2 tl kapriksia suolassa (mielellään Pantellerian saarelta)
- 2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- ripaus cayennepippuria
- raastettua parmesaania
Valmistelu:
Siivuta oliivit. Silppua basilika. Raasta parmesaani. Hienonna sardellit.
Valmistus:
Kuumenna tomaattikastikepohja, lisää sardellit ja hauduttele vartti. Sen jälkeen lisää kaprikset ja kalamata-siivut. Heitä mausteet pannuun ja anna hautua muutama minuutti. Lisää sitruunamehu.
Tarjoilu:
Keitä pasta, valuta al dentenä, heitä pasta kuumaan kastikkeeseen, sekoita pasta ja kastike sekaisin. Nostele annokset lautasille. Ripottele päälle parmesaania.