perjantai, maaliskuu 29, 2024

Pasta Puttanesca 4:lle

Eilistä tomaattikastiketta kului ranskalaisiin ja kasvispihveihin sen verran vähän, että tässä hyvä syy tehdä pastaa sen kaveriksi. Tomaattipohja on sen verran neutraali että sitä voi helposti varioida moneen suuntaan. Tekstuurin kannalta olisi ehkä ollut järkevämpää jättää eilen kastike soseuttamatta, mutta nyt asian voi korjata valitsemalla sellainen pasta joka imee kastiketta mahdollisimman paljon. Spaghetti sopii erinomaisesti, kun vaan muistaa olla huuhtelematta, jotta kastike tarttuu pastan tärkkelykseen. Toinen mitä suosittelen on gnocchit-mallilla suomessa myytävä simpukkapasta, niihin saa jemmattua vaikka kokonaisen keiton.

 

  • 6 dl valmista tomaattikastikepohjaa
  • 1prk sardelleja
  • 1 dl kalamata-oliiveja siivutettuina
  • 2 tl kapriksia suolassa (mielellään Pantellerian saarelta)
  • 2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria 
  • raastettua parmesaania

Valmistelu:

Siivuta oliivit. Silppua basilika. Raasta parmesaani. Hienonna sardellit.

Valmistus:

Kuumenna tomaattikastikepohja, lisää sardellit ja hauduttele vartti. Sen jälkeen lisää kaprikset ja kalamata-siivut. Heitä mausteet pannuun ja anna hautua muutama minuutti. Lisää sitruunamehu.

Tarjoilu:

Keitä pasta, valuta al dentenä, heitä pasta kuumaan kastikkeeseen, sekoita pasta ja kastike sekaisin. Nostele annokset lautasille. Ripottele päälle parmesaania.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän