perjantai, maaliskuu 29, 2024

Possua viismausteella (4:lle)

  • 400 g possun filettä  (Jos haluat oikaista, osta fileesuikaleita)
  • 250 g munanuudeleita (riisinuudeleita jos tehdään gluteenittomana)
  • 1 rkl maapähkinäöljyä (rypsiöljy käy korvikkeena)
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl viismaustetta
  • 300 g sokeriherneitä palkoineen torilta tai automarketin pakkasesta
  • 2 isoa paprikaa (punainen ja keltainen) siemenet poistettuna ohuiksi suikaleiksi leikattuna
  • 1.5dl kuumaa kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • korianterinlehtiä koristeeksi

Valmistelu:

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Nuudelien kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja murskaa valkosipuli. Siivoa paprikat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa file puolen sentin siivuiksi ja siivut puolen sentin suikaleiksi. Kääri lihasuikaleet kelmuun odottamaan.
Pese ja valuta sokeriherneet (jos käytät pakastettuja sokeriherneitä, sulata kädenlämpöisen veden alla). Mittaa viismauste valmiiksi kippoon, sillä wokatessa ei ole aikaa mittailla.

Valmistus:

Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi, jotta wokin henki ilmestyy. (Mieluiten pihalla rengaspolttimen avulla. Perus-UPO riittää niukin naukin kunnon wokkaamiseen) Laita öljy wokkiin ja kiepauta, että öljyä on tasaisesti koko wokissa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja wokkaa minuutti tehokkaasti sekoittaen, ettei valkosipuli pala. Lisää viismauste ja wokkaa kuin vimmattu taas noin minuutin verran.

Lisää possun suikaleet ja wokkaa 2-3 minuuttia. Lisää sokeriherneet ja paprikat ja paista vielä 2 minuuttia. (Jos herneissä on vielä pinnalla vettä tässä vaiheessa, wokki räiskähtelee komeasti, joten valuttamisella on syynsä.) Lisää nuudelit wokkiin, sekoita nuudelit heittelemällä parin minuutin ajan (jos osaat, allekirjoittaneella menee ruokaa hukkaan jos yritän. Heittelen vain jos kukaan ei katso. Lastalla nostelemalla tulee hyvä).
Ripottele päälle korianteria.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän