- 700 g lammasta paloina (lapa käy mainiosti)
- 4 kynttä valkosipulia
- 3cm pätkä inkivääriä raastettuna
- 2tl suolaa
- 3tl garam masalaa
- 1tl kurkumaa
- 2tl korianterin siemeniä jauhettuna
- 2tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1-2tl chilijauhetta
- 1dl turkkijogurttia
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1tl sokeria
- 1 tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (käyttäisin Mutti-merkkisiä, koska muttigate.)
- Koristeeksi tuoretta korianteria
Valmistelu:
Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna sipulit naurettavan hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta inkivääri.
Pilko lammas kuutioiksi. Sekoita kuivat mausteet valmiiksi kuppiin, myös suola.
Valmistus:
Ruskista lihapalat padassa kuumalla lämmöllä öljyssä ja ota sivuun. Kuullota sipuli padassa, mutta älä ruskista. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota ne. Lisää kuivat mausteet ja paistele muutama minuutti kunnes mausteet alkavat tuoksua kunnolla.
Palauta lihat pataan ja sekoita hyvin niin että lammas on kauttaaltaan mausteseoksessa. Lisää sokeri ja tölkkitomaatit mehuineen. Kiehauta ja lisää jogurtti. Pienennä lämpöä ykköselle, laita kansi päälle ja hauduta 2-3 tuntia. Käy sekoittamassa puolen tunnin välein ettei pata pala pohjaan.
Kahdessa tunnissa pata on jo syötävissä, mutta kolmessa tunnissa liha on niin mureaa että se hajoaa kun sitä osoittaa haarukalla. Tarkista lopuksi suola ja silppua päälle korianteria koristeeksi.