perjantai, huhtikuu 19, 2024

Rogan Josh

  • 700 g lammasta paloina (lapa käy mainiosti)
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 3cm pätkä inkivääriä raastettuna
  • 2tl suolaa
  • 3tl garam masalaa
  • 1tl kurkumaa
  • 2tl korianterin siemeniä jauhettuna
  • 2tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1-2tl chilijauhetta 
  • 1dl turkkijogurttia
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1tl sokeria
  • 1 tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (käyttäisin Mutti-merkkisiä, koska muttigate.)
  • Koristeeksi tuoretta korianteria

Valmistelu:

Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna sipulit naurettavan hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta inkivääri.
Pilko lammas kuutioiksi. Sekoita kuivat mausteet valmiiksi kuppiin, myös suola.

Valmistus:

Ruskista lihapalat padassa kuumalla lämmöllä öljyssä ja ota sivuun. Kuullota sipuli padassa, mutta älä ruskista. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota ne. Lisää kuivat mausteet ja paistele muutama minuutti kunnes mausteet alkavat tuoksua kunnolla.
Palauta lihat pataan ja sekoita hyvin niin että lammas on kauttaaltaan mausteseoksessa. Lisää sokeri ja tölkkitomaatit mehuineen. Kiehauta ja lisää jogurtti. Pienennä lämpöä ykköselle, laita kansi päälle ja hauduta 2-3 tuntia. Käy sekoittamassa puolen tunnin välein ettei pata pala pohjaan. 

Kahdessa tunnissa pata on jo syötävissä, mutta kolmessa tunnissa liha on niin mureaa että se hajoaa kun sitä osoittaa haarukalla. Tarkista lopuksi suola ja silppua päälle korianteria koristeeksi. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän