lauantai, marraskuu 23, 2024

Harissakanaa ja tomaatteja

  • 4 kananrintaa
  • 2-3tl harissatahnaa
  • 1tl oliiviöljyä
  • 1tl oreganoa
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • kourallinen mustia kalamataoliiveja
  • pari vartta tuoretta oreganoa

Valmistelu:
Sekoita oliiviöljy, oregano ja harissa kipossa. Poista kananrinnoista nahka. Hiero harissaseos kanojen pintaan.

Valmistus: 
Talvella: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kanat uunipellille ja oreganonvarret sekaan, peitä foliolla. Paista 30 minuuttia folion kanssa, sen jälkeen poista folio, lisää kirsikkatomaatit ja oliivit pellille ja paista vielä 5-10 minuuttia kunnes tomaatit alkavat halkeilla ja kana on kypsää.

Kesällä: Sama juttu kuin talvella, mutta hiiligrillissä. Silloin kannattaa myös valita kanankoivet tai koipireidet, jotka kestävät kuumempaa lämpöä kuivumatta. Tomaatit ja oliivit voi paistaa erillisessä grillivuuassa.

Tarjoile uusien perunoiden kanssa jos on kesä. Talvella mieluummin pilahviriisin kanssa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän