- 4 kananrintaa
- 2-3tl harissatahnaa
- 1tl oliiviöljyä
- 1tl oreganoa
- 250g kirsikkatomaatteja
- kourallinen mustia kalamataoliiveja
- pari vartta tuoretta oreganoa
Valmistelu:
Sekoita oliiviöljy, oregano ja harissa kipossa. Poista kananrinnoista nahka. Hiero harissaseos kanojen pintaan.
Valmistus:
Talvella: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kanat uunipellille ja oreganonvarret sekaan, peitä foliolla. Paista 30 minuuttia folion kanssa, sen jälkeen poista folio, lisää kirsikkatomaatit ja oliivit pellille ja paista vielä 5-10 minuuttia kunnes tomaatit alkavat halkeilla ja kana on kypsää.
Kesällä: Sama juttu kuin talvella, mutta hiiligrillissä. Silloin kannattaa myös valita kanankoivet tai koipireidet, jotka kestävät kuumempaa lämpöä kuivumatta. Tomaatit ja oliivit voi paistaa erillisessä grillivuuassa.
Tarjoile uusien perunoiden kanssa jos on kesä. Talvella mieluummin pilahviriisin kanssa.