Ainekset:
- 250g munanuudeleita tai tattarinuudeleita
- 500g possun filettä
- 1tl sokeria
- 1rkl maapähkinäöljyä
- 1rkl maapähkinävoita
- 4rkl riisiviinietikkaa
- 4rkl valkoviinietikkaa
- 4rkl hoisin-kastiketta
- 2 kevätsipulia
- 2 isoa kynttä valkosipulia
- pari ruokalusikallista valkosipuliöljyä.
- kourallinen maapähkinöitä.
- tuoretta korianteria koristeeksi.
Valmistelu:
Siivuta possun file ohuiksi siivuiksi ja siivut ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit vinottain sentin pätkiksi. Siivuta valkosipulit melkein läpinäkyviksi siivuiksi.
Valmistus:
Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja laita syrjään odottamaan. Sillä aikaa ripottele sokeria possun suikaleiden päälle ja sekoita käsin niin että sokeri menee joka possuun. Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi ja lisää maapähkinäöljy ja odota että öljy alkaa väreillä (ei mene kauaa). Heitä possut wokkiin ja wokkaa raivokkaasti kunnes possu on kypstä. Kestää ehkä 3 minuuttia. Nosta kypsät possusuikaleet reikäkauhalla syrjään lämpimään. Kippaa etikat pannuun ja redusoi kunnes jäljellä on reilu puolet. Lisää hoisin kastike, maapähkinävoi ja kevätsipulit ja anna redusoitua taas hetki. Kaada hoisin-etikkaseos possujen päälle ja sekoita hyvin. Pyyhkäise tämän jälkeen wokki paperilla ja lisää valkosipuliöljy wokkiin. Kuumenna taas kunnes öljy väreilee. Lisää ohuet valkosipulisiivut ja kourallinen maapähkinöitä pannuun. wokkaa valkosipulisiivuja ja pähkinöitä n. 30 sekuntia, kunnes valkosipulin reunat alkavat olla kauniin ruskeita, mutta ennen kuin palaneen valkosipulin tuoksu tulee nenään. Ota valkosipulit talteen reikäkauhalla. Nosta keitetyt nuudelit wokkiin ja pyörittele niitä kuumassa valkosipuliöljyssä hetki. Jaa nuudelit neljään kulhoon, nosta kastiketta päälle, ripottele päälle rapeat valkosipulisiivut ja pähkinät, koristele korianterilla.