lauantai, marraskuu 23, 2024

Wokattua nautaa osterikastikkeessa

Ainekset:

  • 500g naudan paistia

Marinadi:

  •  2rkl tummaa soijakastiketta
  • 1rkl Shaoxing-viiniä tai kuivaa sherryä
  • 2tl maissitärkkelystä
  • 2tl vettä
  • 1rkl ruokaöljyä

Valmistukseen:

  • 2cm pätkä inkivääriä
  • 2 kynttä valkosipulia.
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 3rkl osterikastiketta
  • 1tl fariinisokeria
  • 1dl kanalientä
  • n. 4rkl ruokaöljyä wokkaamiseen
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistelu:

Siivuta paisti lihansyitä vastaan. Suikaloi paistisiivut noin sentin levyisiksi ja 5 sentin mittaisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi. (sekoita maissitärkkelys veteen ennen lisäämistä) Laita naudansuikaleet marinoitumaan vähintään 15 minuutiksi, mieluummin tunniksi.
Kuori ja lohko sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se vinottain ohuiksi siivuiksi. Siivuta valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna inkivääri. Siivuta herkkusienet. Tee kanaliemi. Sekoita kanaliemi, sokeri ja osterikastike kippoon valmiiksi.

Valmistus:

Kuumenna wokkipannu kuumaksi. Lisää 2rkl öljyä pannuun ja lisää inkivääri. Wokkaa raivokkaasti kunnes inkivääri alkaa tuoksua. Lisää marinoidut paistisuikaleet ja wokkaa kunnes nauta on ruskistunut ja melkein läpikypsää. Siirrä lihat ja inkivääri reikäkauhalla syrjään ja pyyhkäise wokki puhtaaksi.

Lisää taas 2rkl öljyä kuumaan wokkiin ja lisää porkkanat ja sipuli. Wokkaa hetki niin, että kasvikset hieman pehmenevät. Lisää valkosipuli ja sienet. Paista hetki, mutta älä anna valkosipulin palaa. Työnnä kasvikset ja sienet reunoille niin, että keskelle tulee tilaa. Kaada kastike pannuun ja anna kiehahtaa.Lisää paistisuikaleet ja inkivääri pannuun ja sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. 
Tarjoile keitetyn tai höyrytetyn riisin kanssa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän