Ainekset:
- 500g naudan paistia
Marinadi:
- 2rkl tummaa soijakastiketta
- 1rkl Shaoxing-viiniä tai kuivaa sherryä
- 2tl maissitärkkelystä
- 2tl vettä
- 1rkl ruokaöljyä
Valmistukseen:
- 2cm pätkä inkivääriä
- 2 kynttä valkosipulia.
- 200g tuoreita herkkusieniä
- 1 porkkana
- 1 pieni sipuli
- 3rkl osterikastiketta
- 1tl fariinisokeria
- 1dl kanalientä
- n. 4rkl ruokaöljyä wokkaamiseen
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistelu:
Siivuta paisti lihansyitä vastaan. Suikaloi paistisiivut noin sentin levyisiksi ja 5 sentin mittaisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi. (sekoita maissitärkkelys veteen ennen lisäämistä) Laita naudansuikaleet marinoitumaan vähintään 15 minuutiksi, mieluummin tunniksi.
Kuori ja lohko sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se vinottain ohuiksi siivuiksi. Siivuta valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna inkivääri. Siivuta herkkusienet. Tee kanaliemi. Sekoita kanaliemi, sokeri ja osterikastike kippoon valmiiksi.
Valmistus:
Kuumenna wokkipannu kuumaksi. Lisää 2rkl öljyä pannuun ja lisää inkivääri. Wokkaa raivokkaasti kunnes inkivääri alkaa tuoksua. Lisää marinoidut paistisuikaleet ja wokkaa kunnes nauta on ruskistunut ja melkein läpikypsää. Siirrä lihat ja inkivääri reikäkauhalla syrjään ja pyyhkäise wokki puhtaaksi.
Lisää taas 2rkl öljyä kuumaan wokkiin ja lisää porkkanat ja sipuli. Wokkaa hetki niin, että kasvikset hieman pehmenevät. Lisää valkosipuli ja sienet. Paista hetki, mutta älä anna valkosipulin palaa. Työnnä kasvikset ja sienet reunoille niin, että keskelle tulee tilaa. Kaada kastike pannuun ja anna kiehahtaa.Lisää paistisuikaleet ja inkivääri pannuun ja sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile keitetyn tai höyrytetyn riisin kanssa.