lauantai, huhtikuu 20, 2024

Serranokinkkua ja hunajamelonia

Esimerkkitapaus Italiasta lainatusta ruokalajista. Muuten sama kuin saapasmaassa, mutta siellä käytetään ilmakuivattuna kinkkuna Prosciutto di Parmaa siinä missä Espanjassa Jamón Serranoa tai jos hurjaksi heittäydytään niin vapaasti laiduntavaa ympäristöystävällistä ilmakuivattua kesysikaa, jolloin kinkkua kutsutaan Jamón Ibéricoksi. Siitäkin on muuten olemassa överiversio, joka on samaa kaliiberia kuin japanilaisten wagyu-nauta jota hierotaan oluella joka päivä. Jamón Ibérico de Bellota on tehty vapaana kasvaneesta iberiankesysiasta jota on ruokittu koko elämänsä ajan pelkillä tammenterhoilla. Kilohinta on sitten sen mukainen. Kerran olen päässyt maistamaan terhopossua, kun kauppahallista löytyi Jamón Ibérico de Bellotan kanttipaloja tiskistä 2€/100g ja olihan sitä pakko testata.  Normioloissa pähkyläpossun kilohinta on n. satasen kilolta.

Ainekset:

  • 150g serranokinkkua (tai jos överityttää, Jamón Ibérico de Bellotaa)
  • ½ hunaja- tai cantaloupe-meloni

Valmistelu:

Leikkaa meloni 3 sentin kuutioiksi. kiedo jokaisen ympärille siivu serranokinkkua ja piikitä paikalleen coctailtikulla.

Valmistus: 

Meni jo.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän