Ainekset:
900g jättikatkarapuja (eli karppuja niinkuin Gastrotirppa sanoo)
8 isoa kynttä valkosipulia, hienoksi pilkottuina
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilihiutaleita tai 1 vihreä ja 1 punainen tuore chili hienonnettuna
1rkl kuivaa sherryä tai brandya
250 ml oliiviöljyä
6 tl lehtipersilijaa silputtuna
2 sitruunan mehu
Valmistus:
Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili pannuun ja kuullota noin minuutti, kunnes alkavat juuri ruskistua. Varo polttamasta! Kaada seos kuuman kestävään astiaan odottamaan.
Raaoille jättikarpuille: Käännä liesi täysille, lisää sitruunamehu, sherry tai konjakki ja paprikajauhe pannuun. Heitä raa’at katkaravut perään. Sekoita hyvin ja paista heittelemällä kunnes jättikarput muuttuvat punertaviksi ja menevät kippuraan, noin kolme minuuttia. Jaa öljy ja karput lämmitettyihin tarjoiluastioihin ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Tarjoile kuumana leivän kanssa.
Kypsille jättikarpuille tai normikarpuille: Lisää sitruunamehu, sherry tai konjakki ja paprikajauhe. Sekoita hyvin kunnes kaikki on öljyn peitossa. Ota pannu liedeltä ja jaa lämmitettyihin tarjoiluastioihin ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Tarjoile kuumana leivän kanssa.