perjantai, huhtikuu 26, 2024

Valkosipulilla höystettyjä jättikatkarapuja eli Gambas al ajillo

Ainekset:

900g jättikatkarapuja (eli karppuja niinkuin Gastrotirppa sanoo)
8 isoa kynttä valkosipulia, hienoksi pilkottuina 
2 tl paprikajauhetta 
2 tl chilihiutaleita tai 1 vihreä ja 1 punainen tuore chili hienonnettuna
1rkl kuivaa sherryä tai brandya 
250 ml oliiviöljyä 
6 tl lehtipersilijaa silputtuna 
2 sitruunan mehu 

Valmistus:

Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili pannuun ja kuullota noin minuutti, kunnes alkavat juuri ruskistua. Varo polttamasta! Kaada seos kuuman kestävään astiaan odottamaan.

Raaoille jättikarpuille: Käännä liesi täysille, lisää sitruunamehu, sherry tai konjakki ja paprikajauhe pannuun. Heitä raa’at katkaravut perään. Sekoita hyvin ja paista heittelemällä kunnes jättikarput muuttuvat punertaviksi ja menevät kippuraan, noin kolme minuuttia. Jaa öljy ja karput lämmitettyihin tarjoiluastioihin ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Tarjoile kuumana leivän kanssa.

Kypsille jättikarpuille tai normikarpuille: Lisää sitruunamehu, sherry tai konjakki ja paprikajauhe. Sekoita hyvin kunnes kaikki on öljyn peitossa. Ota pannu liedeltä ja jaa lämmitettyihin tarjoiluastioihin ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Tarjoile kuumana leivän kanssa. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän