Ainekset:
- 2 isoa keltasipulia
- 7dl piimää
- 100g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2rkl sokeria
- Upporasvakeitin tai syvä pannu johon mahtuu 5cm öljyä pohjalle.
Valmistelu:
Halkaise sipulit ja siivuta ne ohuiksi. Ota iso kulho ja upota sipulisiivut puoleksi tunniksi piimään. Sillä välillä mittaa suola, pippuri, sokeri ja jauho isoimpaan minigrip-pussiin minkä löydät. Sulje pussi ja ravista kuivat aineet sekaisin.
Kuumenna uppokeitin / pannullinen öljyä 190°C asteeseen.
Kun sipuli on lionnut puoli tuntia, valuta se huolellisesti. Sen jälkeen laita sipulit minigrippiin ja ravistele pussia sipuleineen niin että jauho tarttuu sipuleihin kunnolla.
Ota sipuleet pois pussista ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.
Valmistus:
Paista öljyssä pienissä erissä vaalean kullankeltaisiksi. n. 3 minuuttia per satsi. Nosta ritilälle valumaan. Käytä heti tai hetken päästä. Jos haluat säilöä tätä pitemmän aikaa, näistä pitää poistaa ylimääräinen kosteus laittamalla säilöntäpurkkiin kankainen riisipussi joka imee sipuleihin jääneen kosteuden. Tällä reseptillä tulee yksi iso litran säilöntäpurkki täyteen.
Kuva: Midori [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]