lauantai, marraskuu 23, 2024

Gluteeniton rapeaksi paistettu sipuli

Ainekset:

  • 2  isoa keltasipulia
  • 7dl piimää
  • 100g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2rkl sokeria
  • Upporasvakeitin tai syvä pannu johon mahtuu 5cm öljyä pohjalle.

Valmistelu:

Halkaise sipulit ja siivuta ne ohuiksi. Ota iso kulho ja upota sipulisiivut puoleksi tunniksi piimään. Sillä välillä mittaa suola, pippuri, sokeri ja jauho isoimpaan minigrip-pussiin minkä löydät. Sulje pussi ja ravista kuivat aineet sekaisin.

Kuumenna uppokeitin / pannullinen öljyä 190°C asteeseen.

Kun sipuli on lionnut puoli tuntia, valuta se huolellisesti. Sen jälkeen laita sipulit minigrippiin ja ravistele pussia sipuleineen niin että jauho tarttuu sipuleihin kunnolla.

Ota sipuleet pois pussista ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.

Valmistus:

Paista öljyssä pienissä erissä vaalean kullankeltaisiksi. n. 3 minuuttia per satsi. Nosta ritilälle valumaan. Käytä heti tai hetken päästä. Jos haluat säilöä tätä pitemmän aikaa, näistä pitää poistaa ylimääräinen kosteus laittamalla säilöntäpurkkiin kankainen riisipussi joka imee sipuleihin jääneen kosteuden. Tällä reseptillä tulee yksi iso litran säilöntäpurkki täyteen.

Kuva: Midori [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän