lauantai, marraskuu 23, 2024

Cajun remoulade. Resepti niille joiden lähikaupasta sitä ei löydy.

Taas ollaan sen asian äärellä, ettei lähikaupasta löydy samoja aineksia kuin New Orleansissa. Silloin nämä täytyy tehdä itse. Onneksi reseptit ovat simppeleitä. Tämä kastike on tosi lähellä kuuluisaa Russian Dressing-kastiketta, joka on ehkä kaikkein paras majoneesipohjainen voileipäkastike. Tämä on silloin toiseksi paras. Meillä tätä ja russian dressingiä tehdään voileipien täytteeksi ehkä liiankin usein jos vaa’alta kysyy. Po’boy leipiin tämä kuuluu olennaisesti. Öljyllä ja sitruunamehulla laimennettuna tämä toimii hyvin myös salaatinkastikkeena.

Cajun Remoulade

  • 3dl majoneesia, mieluiten itse tehtyä
  • 2rkl kreolisinappia
  • 2 vartta kevätsipulia hienoksi silputtuna
  • 1rkl piparjuuritahnaa
  • 1rkl Bayou blendiä (kaupan cajun-maustekin käy, mutta niissä on yleensä suolaa joten ole varovainen ettei mene liian suolaiseksi.)
  • 1rkl sitruunamehua
  • 1rkl kurkkusalaattia (käytän surutta Felixiä, se on hyvää)
  • 1tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna.
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistelu:

Silppua kevätsipuli ja purista valkosipuli.

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua 10 minuuttia jääkaapissa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

2 KOMMENTIT

  1. Kyllä on hienot sivut sinulla, ja paljon mielenkiintoisia ohjeita! Palailen paremmalla ajalla tutkailemaan lisää, koska varmasti löytyy paljon uutta kokeiltavaa. 🙂

    • Kiitoksia. WordPress-alustan virittelyssä on alkuun paljon työtä, mutta alun jälkeen helpottuu. Sitten kun palikat on paikallaan, tämä on oikeastaan aika ihana blogialusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän