perjantai, maaliskuu 29, 2024

Karviaismarjachutney

Chutney tuomaan makeutta ja tulisuutta.

Chutneyt on iso osa intialaista ruokakulttuuria. Niillä voi kukin säätää ruokaa makunsa mukaan tulisemmaksi, happamammaksi tai makeammaksi. Usein pöydässä on monen eri päräytysasteen chutneyta. Useimmiten törmää mango- tai ananaschutneyyn, mutta mistä tahansa sitä voi tehdä. Eikun kokeilemaan. 
        Näiden kanssa sopi myös tolkuttoman hyvin karviaischutney minkä tein taannoin. Resepti on alunperin Kotivinkistä nykäisty, mutta modasin reseptiä hiukan omaan suuhun sopivammaksi. Toisin sanoen, lisäsin reilusti chilin, valkosipulin ja inkiväärin määrää. Käytin myöskin omenaviinietikkaa enkä alkuperäisen reseptin valkoviinietikkaa. 

  • 1 l punaisia karviaisia 
  • 1 punasipuli 
  • 4 cm pala tuoretta inkivääriä 
  • 4 valkosipulinkynttä 
  • 2 tl chilirouhetta 
  • ½ tl kanelia 
  • ½ tl neilikkaa 
  • 3 dl hillosokeria 
  • 2 dl fariinisokeria 
  • 1 dl omenaviinietikkaa

Valmistelu:
Perkaa karviaiset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Valmistus:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes karviaiset ovat kokonaan pehmenneet. Kaada chutney puhdistettuihin, kuumiin tölkkeihin, jäähdytä ja laita viileään.  Mausteinen chutney säilyy pitkään ja maku paranee muhiessaan.

Kotivinkin alkuperäistä reseptiä hävyttömästi mukaellen: Gastrodontti kiittää.

Epätarkka kuva: Gastrodontti

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän