perjantai, huhtikuu 19, 2024

Kikherne-jugurtticurry

Kikherne on yksi siisteimmistä asioista mitä Intiasta löysin. Sittemmin siihen on törmännyt monessa muussakin keittiössä, mutta ensimmäisen kerran taisin ihastua siihen intialaisessa keittiössä. Tässä se saa kaverikseen jugurttia, mikä pehmentää muuten tulisen aterian ihanasti. Ja lapsetkin tykkää kun ei ole liian tulista.

  • 2tl maapähkinäöljyä (rypsiöljyä) 
  • (2tl maapähkinävoita jos ei ole  öljyä)
  • 2tl jeeraa
  • 1tl korianterinsiemeniä
  • 1tl kardemummaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 keskikokoista sipulia 
  • 3cm inkivääriä murskattuna
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 2tl garam masalaa
  • 2,5dl vettä
  • 1 iso tomaatti
  • ½tl suolaa
  • 500g kikherneitä (2pkt) huuhdottuna ja valutettuna
  • 1,5dl turkkilaista jugurttia
  • ½ ruukkua korianteria

Valmistelu:
Kuori ja hienonna sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Pilko tomaatti. Hienonna korianteri. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Mittaa mausteet kippoon lukuunottamatta garam masalaa.

Valmistus:
Kuumenna öljy pannussa. Heitä mausteet, siis jeera, korianterinsiemenet, kardemumma, kanelitanko ja laakerinlehdet pannuun. Paahda kunnes mausteet alkavat tuoksua, n 30sekuntia koko ajan sekoittaen. Lisää sipuli ja kuullota pari minuuttia kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Heitä pannuun valkosibaleet ja inkivääri, kuullota niitä puolisen minuuttia. Lisää pannuun garam masala ja sekoita hyvin. (Lisää maapähkinävoi jos käytät. Sekoita niin että maapähkinää tarttuu kaikkeen). Lisää vesi, tomaatti, suola ja kikherneet. Kiehauta ja anna kiehua hiljakseen n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta ruoka liedeltä, poista kanelitangot ja laakerinlehdet. Sekoita joukkoon jugurtti ja korianteri. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän