Kikherne on yksi siisteimmistä asioista mitä Intiasta löysin. Sittemmin siihen on törmännyt monessa muussakin keittiössä, mutta ensimmäisen kerran taisin ihastua siihen intialaisessa keittiössä. Tässä se saa kaverikseen jugurttia, mikä pehmentää muuten tulisen aterian ihanasti. Ja lapsetkin tykkää kun ei ole liian tulista.
- 2tl maapähkinäöljyä (rypsiöljyä)
- (2tl maapähkinävoita jos ei ole öljyä)
- 2tl jeeraa
- 1tl korianterinsiemeniä
- 1tl kardemummaa
- 2 laakerinlehteä
- 2 kanelitankoa
- 2 keskikokoista sipulia
- 3cm inkivääriä murskattuna
- 4 kynttä valkosipulia
- 2tl garam masalaa
- 2,5dl vettä
- 1 iso tomaatti
- ½tl suolaa
- 500g kikherneitä (2pkt) huuhdottuna ja valutettuna
- 1,5dl turkkilaista jugurttia
- ½ ruukkua korianteria
Valmistelu:
Kuori ja hienonna sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Pilko tomaatti. Hienonna korianteri. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Mittaa mausteet kippoon lukuunottamatta garam masalaa.
Valmistus:
Kuumenna öljy pannussa. Heitä mausteet, siis jeera, korianterinsiemenet, kardemumma, kanelitanko ja laakerinlehdet pannuun. Paahda kunnes mausteet alkavat tuoksua, n 30sekuntia koko ajan sekoittaen. Lisää sipuli ja kuullota pari minuuttia kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Heitä pannuun valkosibaleet ja inkivääri, kuullota niitä puolisen minuuttia. Lisää pannuun garam masala ja sekoita hyvin. (Lisää maapähkinävoi jos käytät. Sekoita niin että maapähkinää tarttuu kaikkeen). Lisää vesi, tomaatti, suola ja kikherneet. Kiehauta ja anna kiehua hiljakseen n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta ruoka liedeltä, poista kanelitangot ja laakerinlehdet. Sekoita joukkoon jugurtti ja korianteri.