Gastrodonnan lapsuuteen kuuluu intialainen ruoka niin vahvasti, ettei tämä osaa edes kuvitella syövänsä intialaista ruokaa ilman papadamia. Etnokaupoissa näitä myydään pusseissa jotka näyttää aavistuksen verran tortilloilta. Kyseessä on kikhernejauhoista tai linssijauhoista tehty lettu, joka paistetaan öljyssä rapeaksi. Ihania. Jos ei tyydy kaupasta ostettuihin, tällä reseptillä tulee hyviä.
- 2 dl urad dal -linssijauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
- 2 rkl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistelu:
Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneessa. Lisää vesi ja vaivaa 5 minuuttia.
Jaa taikina 12 palloksi. Kauli pallot öljytyllä kaulimella ohuiksi lätyiksi. Paista lätyt pannulla kuumassa öljyssä rapeiksi. Tarjoile heti.