lauantai, huhtikuu 20, 2024

Papadam

Gastrodonnan lapsuuteen kuuluu intialainen ruoka niin vahvasti, ettei tämä osaa edes kuvitella syövänsä intialaista ruokaa ilman papadamia. Etnokaupoissa näitä myydään pusseissa jotka näyttää aavistuksen verran tortilloilta. Kyseessä on kikhernejauhoista tai linssijauhoista tehty lettu, joka paistetaan öljyssä rapeaksi. Ihania.  Jos ei tyydy kaupasta ostettuihin, tällä reseptillä tulee hyviä.

  • 2 dl urad dal -linssijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistelu:
Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneessa. Lisää vesi ja vaivaa 5 minuuttia.
Jaa taikina 12 palloksi. Kauli pallot öljytyllä kaulimella ohuiksi lätyiksi. Paista lätyt pannulla kuumassa öljyssä rapeiksi. Tarjoile heti.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän