Tämä intialainen lisuke sopii riisin kanssa syötäväksi ihan sellaisenaan tai osaksi isompaa intialaista ateriaa vaikka Aloo Gobin kanssa. Resepti on alunperin Gastrodonnan fidžiläisen äitipuolen reseptivihkosta lainattu ja hyväksi havaittu. Sikäläisessä ruokakulttuurissa dal tehdään ilman chiliä, että lapsetkin suostuvat syömään. Aikuiset sitten tulistavat ruokansa erillisillä kastikkeilla. Tähän siis sopii chili aivan mainiosti, mutta jos ei ole tulisen ruuan ystävä, ei ole pakko laittaa.
- 6dl vettä
- 3dl punaisia linssejä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 kynttä valkosipulia
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2,5cm tuoretta inkivääriä.
- (chiliä)
- 2 rkl voita
- öljyä
- 1/2tl kurkumaa
- 1/2tl mustia sinapinsiemeniä
- 1tl jeeraa kokonaisena
- 1/2tl suolaa
- tuoretta korianteria
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja kurkuma. Huuhtele linssit ja laita kattilaan kiehumaan 20 minuutiksi. Sillä välin kun linssit kiehuvat kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
20 minuutin jälkeen valuta linssit. Kuumenna pannussa keskilämmöllä voita ja öljyä, lisää jeera ja sinapinsiemenet. Paahda mausteita kunnes sinapinsiemenet paukkuvat. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tomaattipyre (chili). Kuullota seosta hetki että sipulit vähän pehmenevät. Lisää linssit pannuun ja paista kunnes linssit hajoavat. Koristele korianterilla.
Kuva: Gastrodontti