keskiviikko, marraskuu 27, 2024

Tarka Dal (4:lle)

Tämä intialainen lisuke sopii riisin kanssa syötäväksi ihan sellaisenaan tai osaksi isompaa intialaista ateriaa vaikka Aloo Gobin kanssa. Resepti on alunperin Gastrodonnan fidžiläisen äitipuolen reseptivihkosta lainattu ja hyväksi havaittu. Sikäläisessä ruokakulttuurissa dal tehdään ilman chiliä, että lapsetkin suostuvat syömään. Aikuiset sitten tulistavat ruokansa erillisillä kastikkeilla. Tähän siis sopii chili aivan mainiosti, mutta jos ei ole tulisen ruuan ystävä, ei ole pakko laittaa.

  • 6dl vettä
  • 3dl punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2,5cm tuoretta inkivääriä.
  • (chiliä)
  • 2 rkl voita
  • öljyä
  • 1/2tl kurkumaa
  • 1/2tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1tl jeeraa kokonaisena
  • 1/2tl suolaa
  • tuoretta korianteria

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja kurkuma. Huuhtele linssit ja laita kattilaan kiehumaan 20 minuutiksi. Sillä välin kun linssit kiehuvat kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

20 minuutin jälkeen valuta linssit. Kuumenna pannussa keskilämmöllä voita ja öljyä, lisää jeera ja sinapinsiemenet. Paahda mausteita kunnes sinapinsiemenet paukkuvat. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tomaattipyre (chili). Kuullota seosta hetki että sipulit vähän pehmenevät. Lisää linssit pannuun ja paista kunnes linssit hajoavat. Koristele korianterilla.

Kuva: Gastrodontti

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän