tiistai, huhtikuu 23, 2024

Insalata caprese

Insalata caprese eli kaprilainen salaatti on italialaisten salaattien klassikko. Se on yksinkertaisin antipasto, minkä Italiasta löytää. Hyvistä aineksista tehtynä saattaa olla myös paras.

Räjähtävät värit, jotka ovat suoraan kuin italian lipusta, basilika, Välimeren auringossa kypsynyt tomaatti ja suussa sulavan pehmeä mozzarella. Näistä tehty yksinkertainen on kaunista.

Näistä kolmesta raaka-aineesta syntyy raikas ja monipuolinen salaatti. Useimmiten insalata capresen päälle valutetaan vielä oliiviöljyä, mutta makua voi muunnella käyttämällä oliiviöljyn sijaan pestoa, balsamicoa tai jotain perinteistä öljypohjaista salaattikastiketta. Basilikaa voi jatkaa rucolalla tai romaine-salaatilla. Salaatista saa ruokaisampaa siivuttamalla vielä mukaan mustia oliiveja. Päälle voi vielä rouhaista mustapippuria tai ripotella kuivattua oreganoa.

Tämä salaatti on legenda.

  • 4 kypsää tomaattia
  • 500g mozzarellaa (sitä tuoretta, suolaliemessä säilyvää)
  • reilu desi tuoreita basilikanlehtiä
  • hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • (balsamicoa
  • 1 kynsi valkosipulia)

Siivuta tomaatit ja mozzarella noin 1cm siivuiksi, lado lautaselle esteettisesti miellyttävään tapaan, vuorotellen tomaatin ja mozzarellan välillä, asettele päälle basilikanlehtiä. Valuta kaiken päälle oliiviöljyä ja rouhi mausteeksi suolaa ja pippuria. Jotkut laittavat myös valkosipulia ja balsamicoa. Minä muun muassa. (Siivuta valkosipulinkynsi niin ohueksi kuin mahdollista ja lado tomaattien ja mozzarellasiivujen kanssa samaan kasaan. Pirskottele balsamicoa salaatin päälle)

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän