- 400g farfalleja
- 1 Kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 1 kynsi valkosipulia
- kirsikkatomaatteja
- 2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
- 1,5dl pestoa
- 2dl kuohukermaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- 75g mozzarellaraastetta
- 75g parmesaaniraastetta
- suolaa
Valmistelu:
Lämmitä uuni 200 asteesen. Raasta juustot ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit.
Valmistus:
Keitä farfallet runsaasti suolatussa vedessä, jätä hieman raa’aksi. Sillä aikaa kun pasta kiehuu, kuullota sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä, lisää valkosipuli ja kesäkurpitsa pannuun ja kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja voitele vuoka pyöräyttämällä seosta ympäriinsä.
Yhdistä pannussa pesto, puolet parmesaanista ja kuohukerma. Kun farfallet on vielä aavistuksen alle al dente, valuta ja laita pannuun peston kaveriksi. Pyörittele farfalleja pannulla niin että pasta on täysin pestossa. Kaada seos vuokaan ja sekoita. Ripottele päälle kirsikkatomaatit. Rouhi päälle mustapippuria ja päällystä juustoraasteella. Paista uunissa kunnes juusto on kunnolla sulanut.