torstai, huhtikuu 25, 2024

Uunipestoa farfalleista

  • 400g farfalleja
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1 kynsi valkosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • 2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
  • 1,5dl pestoa
  • 2dl kuohukermaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 75g mozzarellaraastetta
  • 75g parmesaaniraastetta
  • suolaa

Valmistelu:
Lämmitä uuni 200 asteesen. Raasta juustot ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit.

Valmistus:
Keitä farfallet runsaasti suolatussa vedessä, jätä hieman raa’aksi. Sillä aikaa kun pasta kiehuu, kuullota sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä, lisää valkosipuli ja kesäkurpitsa pannuun ja kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja voitele vuoka pyöräyttämällä seosta ympäriinsä.
Yhdistä pannussa pesto, puolet parmesaanista ja kuohukerma. Kun farfallet on vielä aavistuksen alle al dente, valuta ja laita pannuun peston kaveriksi. Pyörittele farfalleja pannulla niin että pasta on täysin pestossa. Kaada seos vuokaan ja sekoita. Ripottele päälle kirsikkatomaatit. Rouhi päälle mustapippuria ja päällystä juustoraasteella. Paista uunissa kunnes juusto on kunnolla sulanut.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän