Tänään teimme pinaattikeittoa. Päätin käyttää pakastettua kasvislientä, sillä laiskotti, enkä jaksanut ryhtyä kasvisliemen tekoon sillä vakavuudella, millä kunnon kasvisliemi valmistetaan. Sattumalta tulin poimineeksi pakastimesta liemen, joka jäi yli viime viikon risotosta. Olin keittänyt sitä kokoon ja pakastanut sen, joten jatkoin sitä vedellä ja liemi oli valmis. En ollut koskaan tehnyt pinaattikeittoa liemeen, missä oli sahramia ja valkoviiniä, yleensä säästän sen kanalle tai kalalle. En ollut lainkaan valmistautunut siihen miten hyvää siitä tuli. Piti oikein kirjoittaa resepti auki.
- 300g tuoretta pinaattia
- 2 salottisipulia
- 2-4 kynttä valkosipulia
- 8dl kana- tai kasvislientä
- 2dl valkoviiniä
- 0.25g sahramia
- 1dl kermaa
- öljyä tai voita
- suolaa ja pippuria
- muskottipähkinää
- loraus juoksevaa hunajaa
- 4 keitettyä kananmunaa
Valmistelu:
Huuhtele pinaatti. Poista pinaatista kovat kannat ja silppua pieneksi. Keitä kananmunat.
Valmistus:
Yhdistä valkoviini, kana- tai kasvisliemi ja sahrami.Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi kattilassa.Lisää liemi ja pinaatti, kiehauta. Hauduta kannen alla matalassa lämmössä noin 10min.Lisää kerma ja hauduta vielä noin 5min.(Jos kaipaa paksua pinaattikeittoa, suurusta maizenalla)Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.Aateloi hunajalla.
Tarjoile keitetyn kananmunan kanssa.