perjantai, huhtikuu 26, 2024

Pinaattikeitto sahramilla ja valkoviinillä

Tänään teimme pinaattikeittoa. Päätin käyttää pakastettua kasvislientä, sillä laiskotti, enkä jaksanut ryhtyä kasvisliemen tekoon sillä vakavuudella, millä kunnon kasvisliemi valmistetaan. Sattumalta tulin poimineeksi pakastimesta liemen, joka jäi yli viime viikon risotosta. Olin keittänyt sitä kokoon ja pakastanut sen, joten jatkoin sitä vedellä ja liemi oli valmis. En ollut koskaan tehnyt pinaattikeittoa liemeen, missä oli sahramia ja valkoviiniä, yleensä säästän sen kanalle tai kalalle. En ollut lainkaan valmistautunut siihen miten hyvää siitä tuli. Piti oikein kirjoittaa resepti auki.

  • 300g tuoretta pinaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2-4 kynttä valkosipulia
  • 8dl kana- tai kasvislientä
  • 2dl valkoviiniä
  • 0.25g sahramia
  • 1dl kermaa       
  • öljyä tai voita
  • suolaa ja pippuria
  • muskottipähkinää
  • loraus juoksevaa hunajaa
  • 4 keitettyä kananmunaa


Valmistelu:
Huuhtele pinaatti. Poista pinaatista kovat kannat ja silppua pieneksi. Keitä kananmunat.

Valmistus:
Yhdistä valkoviini, kana- tai kasvisliemi ja sahrami.Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi kattilassa.Lisää liemi ja pinaatti, kiehauta. Hauduta kannen alla matalassa lämmössä noin 10min.Lisää kerma ja hauduta vielä noin 5min.(Jos kaipaa paksua pinaattikeittoa, suurusta maizenalla)Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.Aateloi hunajalla. 
Tarjoile keitetyn kananmunan kanssa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän