perjantai, maaliskuu 29, 2024

Pad Thai

Tässä ihana nuudeliruoka. Riisinuudeleista tehtynä sopii Gastrodonnallekin. Riisinuudeleista tehdään Thaimaassa enemmän kuin vehnäpohjaisista nuudeleistä. Kasvisversion tästä saa korvaamalla katkaravut kiinteällä tofulla joka on marinoitu inkiväärin, soijan ja sweet chilin seoksessa yön yli ja korvaamalla kalakastikkeen tummalla soijakastikeella.

  • 225g leveitä riisinuudeleita
  • 2 limetin mehu
  • 2rkl kalakastiketta
  • 2rkl fariinisokeria
  • 2rkl öljyä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 2 kevätsipulia
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • 200g katkaravunpyrstöjä
  • 2 kananmunaa
  • 115g pavunversoja
  • 100g paahdettuja maapähkinöitä
  • 4rkl tuoretta thaibasilikaa silputtuna
  • 1 limetti

Valmistelu:

Liota nuudeleita kuumassa vedessä 15-20 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin ja siirrä sivuun.  Yhdistä kalakastike, limetin mehu ja fariinisokeri pienessä kulhossa. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Hienonna valkosipulin kynnet ja kevätsipulit. Poista chileistä siemenet ja hienonna ne.

Valmistus:

Kuumenna öljy wokissa ja kuullota ravunpyrstöjä kunnes ne ovat ruskettuneet nätisti. Nosta ne pois pannusta etteivät sitkisty. Kuullota wokissa valkosipulin kynnet, kevätsipulit ja chilit. Lisää nuudelit, sekoita ja kuumenna pari kolme minuuttia.           

Riko kananmunat pieneen kulhoon ja vatkaa kevyesti. Siirrä wokissa muut ainekset vähän syrjään ja kaada munat pannun keskelle. Anna hyytyä hetki, sekoita kaikki ainekset keskenään nostellen niitä pannussa. Hauduta 5 minuuttia.           Lisää pavunversot, kalakastike-limettimehuseos sekä paahdetut ja rouhitut maapähkinät. Lisää lopuksi ruskistetut ravunpyrstöt. Kuumenna ja sekoita nostellen. 

Tarjoilu:

Nosta tarjoiluvadille ja koristele limettilohkoilla ja tuoreella thaibasilikalla tai sitruunaruohon varsilla. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän