Tabbouleh on arabialainen salaatti joka yleensä tehdään bulgur-vehnästä tai kuskusista. Keliaakikot eivät ole koskaan päässeet osakseen kuskusin maailmasta, joten tässä hyvä gluteeniton ja lihaton vaihtoehto. Tabbouleh on perinteisesti Lähi-idässä persiljasalaatti, jossa bulguria on vain mausteena joten tässä reseptissä on pudotettu persiljan määrä puoleen.
- 6 dl vettä
- 3 dl kvinoaa
- 1 tl merisuolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 4 kypsää tomaattia kuutioina
- 6 kevätsipulia
- 1 kurkku kuutioina
- kaksi nippua silputtua lehtipersiljaa
- yksi nippu silputtua minttua
- (2 rkl granaattiomenan siemeniä)
Valmistelu:
Kuutioi tomaatti, leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi, poista persiljasta isoimmat varret, hienonna yrtit terävällä veitsellä niin hienoksi kuin pystyt(mieluiten leikaten herkällä otteella, ei murskaten, etteivät yrtit mene mössöksi)
Valmistus:
Kuumenna vesi kattilassa, lisää puoli teelusikallista suolaa ja kvinoa. Pudota lämpö ykköselle ja anna hautua 15 minuuttia kannen alla.
Nosta liedeltä ja töki haarukalla kuohkeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kvinoan jäähtyessä yhdistä salaattikulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, puoli teelusikallista merisuolaa, tomaatit, kevätsipulit, kurkku, 1 teelusikallinen libanonilaista seitsenmaustetta ja yrtit.
Lisää huoneenlämpöinen kvinoa (ja granaattiomenan siemenet) ja sekoita hyvin. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai seitsenmaustetta. Päälle pirskottele vielä oliiviöljyä.