keskiviikko, toukokuu 8, 2024

Tabbouleh kvinoasta

Tabbouleh on arabialainen salaatti joka yleensä tehdään bulgur-vehnästä tai kuskusista. Keliaakikot eivät ole koskaan päässeet osakseen kuskusin maailmasta, joten tässä hyvä gluteeniton ja lihaton vaihtoehto. Tabbouleh on perinteisesti Lähi-idässä persiljasalaatti, jossa bulguria on vain mausteena joten tässä reseptissä on pudotettu persiljan määrä puoleen.

  • 6 dl vettä
  • 3 dl kvinoaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 4 kypsää tomaattia kuutioina 
  • 6 kevätsipulia
  • 1 kurkku kuutioina
  • kaksi nippua silputtua lehtipersiljaa 
  • yksi nippu silputtua minttua 
  • (2 rkl granaattiomenan siemeniä)

Valmistelu:
Kuutioi tomaatti, leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi,  poista persiljasta isoimmat varret, hienonna yrtit terävällä veitsellä niin hienoksi kuin pystyt(mieluiten leikaten herkällä otteella, ei murskaten, etteivät yrtit mene mössöksi)

Valmistus:
Kuumenna vesi kattilassa, lisää puoli teelusikallista suolaa ja kvinoa. Pudota lämpö ykköselle ja anna hautua 15 minuuttia kannen alla.  

Nosta liedeltä ja töki haarukalla kuohkeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kvinoan jäähtyessä yhdistä salaattikulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, puoli teelusikallista merisuolaa, tomaatit, kevätsipulit, kurkku, 1 teelusikallinen libanonilaista seitsenmaustetta ja yrtit.

Lisää huoneenlämpöinen kvinoa (ja granaattiomenan siemenet) ja sekoita hyvin. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai seitsenmaustetta. Päälle pirskottele vielä oliiviöljyä.


Näin paljon persiljaa tulee libanonilaiseen tabboulehiin. 
Jos rakastat persiljaa yli kaiken, Gastrodontti suosittelee
reseptissä näkyvän persiljan määrän tuplaamista
autenttisuuden takaamiseksi.
 Bil hana! Hyvää ruokahalua!

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän