Tämä paholaishillo puolestaan on minun bravuurini, jota teen aina ystävilleni joululahjaksi, joten osalle lukijoista tämä onkin jo tuttu. Näillä ohjeilla sen voi tehdä kotonakin. Tästä tulee sitten useampi purkillinen, että tätä kannattaa sitten säilöä ihan urakalla.
- oliiviöljyä
- 800g tomaattimurskaa
- 400-500g paprikoita (punaisia ja keltaisia)
- 10-15 chiliä lajikkeen tulisuuden ja syöjän suun kestosta riippuen
- 1 iso sipuli
- 8 kynttä valkosipulia
- 1tl mustapippuria
- 2tl basilikaa ja/tai oreganoa kuivattuna
- 1pkt hillo-marmeladisokeria
- 2rkl fariinisokeria
- 0.25dl omenaviinietikkaa
- 0.25dl balsamicoetikkaa
- 1tl suolaa
Valmistelu:
Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Murskaa valkosipulit. (Kalttaa tomaatit jos jaksat) Lohko tomaatit. (Irroita paprikoiden kuori paahtamalla jos jaksat) Siisti paprikat ja pilko sentin kuutioiksi. Poista chileistä siemenet ja siemenkiinnikkeet (Jos haluat Übertulista, laita mieluummin enemmän chilejä, kuin jätä siemenkiinnikkeet. Totta on että niissä se enin tulisuus asuu, mutta niin asuu myös kitkerä maku)
Valmistus:
Laita tomaattimurska kattilaan lämpiämään. Kuullota pannussa sipuli. Lisää valkosipuli ja kuullottele pari minuuttia lisää. Siirrä kattilaan tomaattimurskan kanssa. Sekoita kattilaan loput kasvikset ja mausteet. Hauduta kannen alla miedoimmalla lämmöllä reilu tunti. Tässä välissä on hyvää aikaa steriloida purkit uunissa 120 asteessa ja kannet keittämällä.
Lisää tunnin kuluttua etikat ja sokerit ja keitä vielä sekoittaen 5 minuuttia. Tarkasta suola ja sokerin tasapaino, lisää tarvittaessa. Anna jäähtyä hetki ja säilö steriileihin purkkeihin.
Kuvat: Gastrodontti