torstai, huhtikuu 18, 2024

Kreikkalainen salaatti ja erilainen tsatsiki.

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 4 kypsää tomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 ruukullinen salaattia
  • 200 g Fetaa mutta salaattijuustokin käy.
  • kourallinen kalamataoliiveja
  • 1 rkl valkoviinietikkaa 
  • 3 rkl oliiviöljyävastarouhittua mustapippuria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Valmistelu:

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, mustapippuri murskattu valkosipulinkynsi, sokeri ja sitruunamehu. Laita sipulisiivut pehmenemään kastikkeeseen. Pilko tomaatit lohkoiksi, kurkku lohkoiksi, paprika ja feta kuutioiksi, leikkaa oliivit siivuiksi (poista kivet jos on tarvis, niitä ei kannata syödä) ja pese salaatti. 

Valmistus:

Vuoraa salaattiastia salaatinlehdillä ja kippaa muut ainekset kulhoon niiden päälle, punasipulit ja kastike viimeisenä. Sekoita salaatti. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja rouhaise pippuria.  

Erilainen tsatsiki  

  • ½ kurkku
  • 2,5 dl turkkilaista jugurttia (tai sitä kreikkalaista, jos heittäydytään etnisiksi)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria

Valmistelu:

Raasta kurkku. Valuta kurkkuraaste hyvin siivilässä harson sisällä ja väännä raaste vielä mahdollisimman kuivaksi. Kaada myös jugurtti siivilälle asennettulle harsolle ja valuta pari tuntia. Raasta valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu.

Valmistus:

Sekoita ainekset kulhossa, mausta reilusti sitruunankuorella ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sokeria tasapainottamaan makua. Laita jääkaappiin maustumaan kannen alle, mieluiten yön yli.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän