- 400 g possun filettä (Jos haluat oikaista, osta fileesuikaleita)
- 250 g munanuudeleita (riisinuudeleita jos tehdään gluteenittomana)
- 1 rkl maapähkinäöljyä (rypsiöljy käy korvikkeena)
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 rkl viismaustetta
- 300 g sokeriherneitä palkoineen torilta tai automarketin pakkasesta
- 2 isoa paprikaa (punainen ja keltainen) siemenet poistettuna ohuiksi suikaleiksi leikattuna
- 1.5dl kuumaa kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- korianterinlehtiä koristeeksi
Valmistelu:
Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Nuudelien kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja murskaa valkosipuli. Siivoa paprikat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa file puolen sentin siivuiksi ja siivut puolen sentin suikaleiksi. Kääri lihasuikaleet kelmuun odottamaan.
Pese ja valuta sokeriherneet (jos käytät pakastettuja sokeriherneitä, sulata kädenlämpöisen veden alla). Mittaa viismauste valmiiksi kippoon, sillä wokatessa ei ole aikaa mittailla.
Valmistus:
Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi, jotta wokin henki ilmestyy. (Mieluiten pihalla rengaspolttimen avulla. Perus-UPO riittää niukin naukin kunnon wokkaamiseen) Laita öljy wokkiin ja kiepauta, että öljyä on tasaisesti koko wokissa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja wokkaa minuutti tehokkaasti sekoittaen, ettei valkosipuli pala. Lisää viismauste ja wokkaa kuin vimmattu taas noin minuutin verran.
Lisää possun suikaleet ja wokkaa 2-3 minuuttia. Lisää sokeriherneet ja paprikat ja paista vielä 2 minuuttia. (Jos herneissä on vielä pinnalla vettä tässä vaiheessa, wokki räiskähtelee komeasti, joten valuttamisella on syynsä.) Lisää nuudelit wokkiin, sekoita nuudelit heittelemällä parin minuutin ajan (jos osaat, allekirjoittaneella menee ruokaa hukkaan jos yritän. Heittelen vain jos kukaan ei katso. Lastalla nostelemalla tulee hyvä).
Ripottele päälle korianteria.