Tämä ruoka on yksi koko perheen lemppareista. Jambalaya on yksi tärkeimmistä syistä, miksi meillä on useimmiten pakastimessa jättikatkarapuja ja selleriä, sekä jääkaapissa lenkki chorizoa. Kaupasta tarvitsee hakea vain paprikoita ja kanaa. Helppo ja nopea herkkuruoka.
- 150g jättikatkarapuja
- 250g maustamattomia kanafileitä
- 1rkl kreolimausteseosta (Bayou Blend)
- 2rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 vihreä paprika
- ½ sellerinvarsi
- 1tl tomaattipyrettä
- 3 kynttä valkosipulia
- 2 tomaattia
- 2dl pakasteherneitä
- 3 laakerinlehteä
- 1tl Worcestershire-kastiketta
- 1tl chilikastiketta (Sriracha tai sambal oelek toimii hyvin)
- 2dl riisiä
- 7dl kanalientä, (mielellään itse tehtyä, jos teet itse, laita tupla-annos timjamia liemen valmistusvaiheessa)
- 200g chorizoa (periaatteessa pitäisi olla Andouille-makkaraa, mutta en ole koskaan Suomessa törmänny mokomaan)
- suolaa ja pippuria
Valmistelu:
Kuori katkaravut ja pilko ne parin sentin siivuiksi. Pilko kanafileet parin sentin kuutioiksi. Lisää ruokalusikallinen kreolimaustetta ja sekoita hyvin, niin että kana ja katkaravut ovat mahdollisimman hyvin mausteen peitossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Pilko Chorizo kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Siivoa ja kuutioi paprika. Kuutioi selleri. Pilko tomaatit. Tee kasvisliemi.
Valmistus:
Kuumenna öljy isossa pannussa kuumaksi ja heitä sipuli, paprikat ja selleri pannuun. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja ruskista kolme minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatit, laakerinlehdet, Worcestershire-kastike ja chilisoossi. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota.
Lisää kanaliemi, pudota lämpötila miedolle ja keitä välillä sekoittaen kunnes riisi on melkein kypsää, noin 15 minuuttia. Lisää kana-katkarapuseos, makkarat ja herneet. Kypsennä kunnes kana on kypsää, eli noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla, pippurilla ja Bayou Blendillä.