perjantai, maaliskuu 29, 2024

Jambalaya

Tämä ruoka on yksi koko perheen lemppareista. Jambalaya on yksi tärkeimmistä syistä, miksi meillä on useimmiten pakastimessa jättikatkarapuja ja selleriä, sekä jääkaapissa lenkki chorizoa. Kaupasta tarvitsee hakea vain paprikoita ja kanaa. Helppo ja nopea herkkuruoka.

  • 150g jättikatkarapuja 
  • 250g maustamattomia kanafileitä 
  • 1rkl kreolimausteseosta (Bayou Blend)
  • 2rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli 
  • 1 vihreä paprika
  • ½ sellerinvarsi
  • 1tl tomaattipyrettä
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 tomaattia 
  • 2dl pakasteherneitä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1tl Worcestershire-kastiketta
  • 1tl chilikastiketta (Sriracha tai sambal oelek toimii hyvin)
  • 2dl riisiä
  • 7dl kanalientä, (mielellään itse tehtyä, jos teet itse, laita tupla-annos timjamia liemen valmistusvaiheessa)
  • 200g chorizoa (periaatteessa pitäisi olla Andouille-makkaraa, mutta en ole koskaan Suomessa törmänny mokomaan) 
  • suolaa ja pippuria

Valmistelu:

Kuori katkaravut ja pilko ne parin sentin siivuiksi. Pilko kanafileet parin sentin kuutioiksi. Lisää ruokalusikallinen kreolimaustetta ja sekoita hyvin, niin että kana ja katkaravut ovat mahdollisimman hyvin mausteen peitossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Pilko Chorizo kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Siivoa ja kuutioi paprika. Kuutioi selleri. Pilko tomaatit. Tee kasvisliemi.

Valmistus:

Kuumenna öljy isossa pannussa kuumaksi ja heitä sipuli, paprikat ja selleri pannuun. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja ruskista kolme minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatit, laakerinlehdet, Worcestershire-kastike ja chilisoossi. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota.

Lisää kanaliemi, pudota lämpötila miedolle ja keitä välillä sekoittaen kunnes riisi on melkein kypsää, noin 15 minuuttia. Lisää kana-katkarapuseos, makkarat ja herneet. Kypsennä kunnes kana on kypsää, eli noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla, pippurilla ja Bayou Blendillä.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän