Esimerkkitapaus Italiasta lainatusta ruokalajista. Muuten sama kuin saapasmaassa, mutta siellä käytetään ilmakuivattuna kinkkuna Prosciutto di Parmaa siinä missä Espanjassa Jamón Serranoa tai jos hurjaksi heittäydytään niin vapaasti laiduntavaa ympäristöystävällistä ilmakuivattua kesysikaa, jolloin kinkkua kutsutaan Jamón Ibéricoksi. Siitäkin on muuten olemassa överiversio, joka on samaa kaliiberia kuin japanilaisten wagyu-nauta jota hierotaan oluella joka päivä. Jamón Ibérico de Bellota on tehty vapaana kasvaneesta iberiankesysiasta jota on ruokittu koko elämänsä ajan pelkillä tammenterhoilla. Kilohinta on sitten sen mukainen. Kerran olen päässyt maistamaan terhopossua, kun kauppahallista löytyi Jamón Ibérico de Bellotan kanttipaloja tiskistä 2€/100g ja olihan sitä pakko testata. Normioloissa pähkyläpossun kilohinta on n. satasen kilolta.
Ainekset:
- 150g serranokinkkua (tai jos överityttää, Jamón Ibérico de Bellotaa)
- ½ hunaja- tai cantaloupe-meloni
Valmistelu:
Leikkaa meloni 3 sentin kuutioiksi. kiedo jokaisen ympärille siivu serranokinkkua ja piikitä paikalleen coctailtikulla.
Valmistus:
Meni jo.