Monesti Gastrodonna käyttää gluteenittomassa ruuanlaitossa ihan kaupan seoksia, mutta joskus hän innostuu ja tekee varastoon omia seoksiaan. Hänellä on pieni vihko jossa on mielestäni mystisiä ohjeita jauhoseosten tekoon. Jotkin asiat hän osaa tehdä vain omilla seoksillaan, joten niitä täytyy hieman avata tänne. Taidan kirjata näitä sitä mukaa tänne kun tarvitaan. Seosten alkuperä on sekalainen. Osa resepteistä on suoraan käännetty meikäläisille mitoille kirjoista tai internetistä ja osa on Donnan kehittelemiä. Kuitenkaan Donnan raidallisessa vihkossa ei ole mainittu lähteitä, joten Gastrodontin maailma ei ota kunniaa niiden kehittelystä. Nämä vaan ovat jauhoseoksia joita meillä käytetään.
Vaalea riisijauhoseos:
- 1.2L vaaleaa riisijauhoa
- 4dl perunajauhoa,
- 2dl tapiokatärkkelystä
- 2.5tl xantaania
Tämä jauhoseos sopii suurusteeksi vaaleisiin kastikkeisiin, mutta ei oikein paahdu riittävästi tummaan kastikkeeseen. Sopii leivontaan kun sitä jatkaa jollain toisella jauholla.